Mærsk Olie & Gas kan have gjort stort gasfund

Der kan være tale om et stort gasfund, som Mærsk Olie & Gas har gjort i efterforskningsboringen Gita-1X i Nordsøen.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af medejerne til efterforskningstilladelsen, det norske energiselskab Noreco, beretter ifølge nyhedsbureauet Reuters, at boringen har bekræftet, at det kan være et stort fund.

- Vi har gjort et fund i Norecos hovedmål for brønden og resultatet bekræfter vores tro på, at det kan være et stort gasfund med et potentiale til markant at øge Norecos reserver og mulige ressourcer, lyder det fra topchefen for Noreco, Scott Kerr, i forbindelse med fundet.

Meddelelsen fra Energistyrelsen er mere nøgtern, idet den blot konstaterer, at der blev fundet gas ved boringen og at en række målinger, der blev foretaget, nu skal bruges til en nærmere vurdering af fundet.

Mærsk Olie & Gas oplyser, at det er for tidligt at sige noget om mængden og eventuelt indtjeningspotentiale.

- Kulbrinter blev fundet i Gita-brønden. Men i denne fase er det ikke muligt at sige noget om størrelse eller kommercielle muligheder, mens resultaterne bliver evalueret, siger Maersk Oil i en kortfattet meddelelse.

Borearbejdet blev påbegyndt den 16. december 2008 og foregik ca. 10 kilometer syd for Harald feltet i den danske del af Nordsøen.

Boringen i Gita-feltet i Nordsøen blev udført af Mærsk Oil & Gas som operatør. Herudover ejer Noreco, Dong E&P, PA Resources, Danoil Exploration og Nordsøfonden andele i tilladelsen.

(RB-Børsen: