Mærsk og Pandora i bund i faldende aktiemarked

Aktierne i A.P. Møller-mærk og Pandora tager bundpladserne torsdag morgen i et C20 Cap-indeks, der samlet falder med 0,9 pct. til 1160,77.

Pandora blev presset en smule onsdag af svage tal på detailsalget fra USA, og torsdag kommer der tal for detailsalget for et andet vigtigt marked: Storbritannien. Aktien falder med 1,3 pct. til 648,50 kr. fra morgenstunden.

Også aktierne i Mærsk er med i bunden. B-aktien falder med 0,7 pct. til 12.530 kr. uden selskabsspecifikt nyt. I toppen ligger William Demant i et plus på 0,2 pct. til 171,40 kr.

RENTEFORHØJELSE VAR VENTET

Markedet reagerer blandt andet på den amerikanske renteforhøjelse, hvor den ledende rente nu ligger mellem 1 og 1,25 pct. I bankens efterfølgende kommentarer holdt centralbankchef Janet Yellen fast i sin plan om en renteforhøjelse mere i år og tre i 2018. Det blev tolket som "høgeagtigt" i markedet og har blandt andet givet kursfald i Asien i morgenens handel.

Morten Hessner, der er seniorstrateg i Nordea, påpeger, at bankens beslutning favoriserer aktieinvestorerne.

- For os som investorer er det en god ting, at der er plads til lave renter, samtidig med at der er fornuftig gang i økonomien. Meget lempelige finansielle vilkår er både godt for forbrugerne og virksomhederne og er en super cocktail for virksomhedernes indtjeningsmuligheder, skriver han i en kommentar.

- Med antagelsen om, at deflationsscenariet er meget langt væk, så giver det os yderligere medvind til vores anbefaling om at overvægte aktier på bekostning af obligationer, hvor renten er meget lav, lyder det fra Morten Hessner.

KAPITALMARKEDSDAG OG ANLYTIKERNYT

Schouw & Co. falder med 0,3 pct. til 721 kr. op til selskabets kapitalmarkedsdag torsdag formiddag for investorer og analytikere. Dagens præsentationer handler om selskabets strategiske udsigter samt et nærmere kig på to af porteføljevirksomhederne i konglomeratet, nemlig Biomar, der producerer fiskefoder, samt elektronikvirksomheden GPV.

DFDS er ny på radaren hos analytikerne i investeringsbanken Morgan Stanley. Banken indleder dækning af det danske rederis aktie med anbefalingen "ligevægt" og kursmålet 425 kr. Aktien i DFDS falder med 0,8 pct. til 376,10 kr.

Rockwool International er til gengæld ikke en del af analyseuniverset hos storbanken HSBC længere. Banken dropper ifølge Bloomberg sin dækning af isoleringsaktien - seneste anbefaling var "hold", og B-aktien falder med 0,6 pct. til 1347 kr.

Og så har luftfartsselskabet SAS tænkt sig at lukke seks ruter hen over vinteren. Det gælder blandt andet fra København til Newcastle samt flere ruter fra Oslo, Trondheim og Stockholm, skriver Check-in. Til gengæld åbner SAS andre ruter til eksempelvis Miami fra Stockholm.

Aktien ligger uændret i 12,80 kr.

NYT TIL ELITEINDEKS

Også TDC har været gennem et analytikertjek. Det er den schweiziske bank Credit Suisse, der løfter kursmålet for TDC-aktien med 10 pct. til 44 kr. Anbefalingen er ifølge Bloomberg News fortsat "outperform".

TDC dropper 0,9 pct. torsdag morgen til 37,77 kr.

Nets har indgået et samarbejde med iværksætterfirmaet Mymonii om at levere en digital betalingsløsning til børn. Applikationen kan bruges af forældre til at betale lommepenge til deres børn og opsætte opgaver med belønninger, og den vil nu også blive udvidet til at lade børn betale penge.

Nets ligger torsdag morgen uændret i 123,20 kr.

/ritzau/FINANS