Mærsk og FLS de store vindere på en pæn børsdag

Investorerne på de globale aktiemarkeder øgede tiltroen til et opsving i den globale økonomi.

Læs mere
Fold sammen
Det danske C20-indeks lukkede mandag 1,6 pct. højere i 335,32. Det var især de cykliske aktier som fik et løft, godt hjulpet på vej af en solid fremgang i A.P. Møller - Mærsk-aktien efter fredagens halvårsregnskab, samt hos FLSmidth og NKT Holding. Genmab gik mod strømmen og fortsatte nedturen fra i sidste uge.

- De danske aktier klarede sig pænt mandag, og især APM-aktierne vandt terræn efter regnskabet. APM kunne nyde godt af short covering (afdækning af salgspositioner). FLSmidth og NKT var også blandt de cykliske aktier som vandt terræn, udtalte chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsk's B-aktie steg 5,4 pct. til 37.400. Fredag steg aktien 6,2 pct. efter sit halvårsregnskab. NKT steg 3,3 pct. til kurs 233,5, mens FLSmidth-aktien lukkede 5,5 pct. højere i kurs 271.

Lundbeck tabte morgenstundens fremgang på godt 3 pct., og aktien lukkede 0,2 pct. lavere i kurs 104,5. Efter fredagens lukketid meddelte Lundbeck, at de amerikanske myndigheder (FDA) har godkendt to registreringsansøgninger for Sabril. Sabril er det første lægemiddel, der godkendes af FDA til behandling af infantile spasmer og udgør et vigtigt nyt supplerende behandlingsalternativ for gruppen på ca. 30-36 pct. af de voksne patienter med komplekse partielle anfald (CPS). Sabril skal dog have en advarsel-seddel om synstab vedlagt.

Bavarian Nordic steg 3,8 pct. til kurs 272. Koncernen har indledt forhandlinger med de amerikanske myndigheder om en ny kontrakt omkring udvikling af en frysetørret version af koppevaccinen Imvamune. Dette potentielt nye projekt vil ikke få indvirkning på den igangværende RFP-3 BARDA kontrakt.

Vagt- og sikkerhedskoncernen G4S lukkede 3,7 pct. lavere i kurs 18,4 efter halvårsregnskabet. G4S's omsætning steg 11,8 pct. til 3486 mio. pund. Den organiske vækst lå på 4,8 pct. G4S fik en indtjeningsvækst på 13,4 pct. til 229,8 mio. pund. Koncernchef Nick Buckles pointerede, at det er et stærkt resultat med vækstraterne i det besværlige forretningsmiljø, og at det bekræfter koncernens modstandsdygtighed i en lavkonjunktur. Nick Buckles føler sig sikker på koncernens udvikling i 2009, og at den vil fortsætte ind i 2010.

Investorerne i Rockwool fik mandag lidt nyt fra den irske byggematerialeproducent Kingspan, som kom med halvårsregnskab, hvor det blev oplyst, at man er begyndt at se tegn på en mindsket nedgang i salget, samt at andet halvår i år formentlig bliver mere stabilt end første halvår. Aktierne i Rockwool lukkede 5,1 pct. højere i kurs 466,5, mens Kingspan lå godt 12 pct. højere ved dansk lukketid.

Investorerne i Genmab kunne mandag tilføje endnu en skuffelse på listen, idet aktien gik mod den positive stemning, hvor aktien lukkede 3,3 pct. lavere i kurs 130,5. Handelsbanken sænkede sin anbefaling til "akkumuler " fra "køb" grundet sidste uges skuffende data med Arzerra. Aktieugebrevet skrev desuden, at aktierne i Genmab fortsat er overvurderet, til trods for sidste uges store fald. Ugebrevet satte en fair værdi på aktien på seks måneders sigt til 97 kr. pr. aktie.

RB-Børsen