Mærsk: Nye obligationer kan bruges til opkøb

A.P. Møller-Mærsk vil udstede nye obligationer for samlet 1 mia. dollar svarende til 6,7 mia. kr. - og det har sat gang i spekulationerne om, hvad pengene skal bruges til, og om der er et stort opkøb på vej.

Foto: Asger Ladefoged. ARKIVFOTO 2013 af Mærsk containerskib der sejler under Storebæltsbroen (Foto: Asger Ladefoged /Scanpix 2014)
Læs mere
Fold sammen

Analytiker hos SEB, Øystein Bogfjellmo, siger til Bloomberg News, at koncernen "ikke på nogen måde har behov for kontanter" i den daglige drift. Men at obligationssalget sandsynligvis er en måde at sprede finansieringen på, hvis en virksomhed er på udkig efter nye olie- og gasopkøb i Nordsøen.

- De har i det seneste år meget klart kommunikeret, at de er på udkig efter ikke-organisk vækst, siger Øystein Bogfjellmo til Bloomberg.

- Mærsk har en meget stærk balance og cirka 4 mia. dollar i kontanter. Men trods det stærke potentiale vil opkøb og fusioner sandsynligvis blive finansieret gennem en kombination af kontanter og gæld, siger analytikeren.

Ifølge analytikerne Jacob Pedersen i Sydbank og Jens H. Thomsen i Jyske Bank, vil Mærsk være en oplagt køber til Dong Energys efterforsknings- og produktionsenhed, som kan være til salg. Divisionen skønnes at have en værdi på mellem 3,6 og 8,0 mia. dollar, viser et estimat fra Bloomberg.

Mærk har tidligere afvist at kommentere, hvorvidt man er interesseret i enheden.

A.P. Møller-Mærsk lancerede sin anden obligationsudstedelse i mandags.