Mærsk Mc-Kinney Møller opkøber tunge A-aktier

Nestoren i Danmarks største virksomhed samler stemmetunge aktier op hos familiemedlemmer.

Mc-Kinney Møller med sin sin yngste datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skibreder Mærsk Mc-Kinney Møller har fredag købt endnu 10 aktier i A.P. Møller - Mærsk, oplyser selskabet mandag i en meddelelse til Fondsbørsen.

Det drejer sig ifølge meddelelsen om 10 styk A-aktier, som skibsrederen har købt af familiemedlemmer. Der knytter sig det særlige forhold til de stemmetunge aktier i Møller-slægtens eje, at andre familiemedlemmer har forkøbsret til aktierne, så de ikke uden videre forsvinder ud af familiens kontrol.

Direktør Lars-Erik Brenøe, der også bestrider den vigtige post som personlig assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller, har tidligere forklaret læserne af Business.dk, hvorledes Mærsk Mc-Kinney opkøber slægtsaktier:

"Det vil sige, at det er aktier, der er gået i arv med en klausul om forkøbsret, såfremt ejerne ønsker at sælge. Hr. Møller ønsker at benytte sin forkøbsret, så aktierne kan blive i familiens eje," forklarede Lars-Erik Brenøe om tidligere aktiehandler.

Denne gang har skibsrederen erhvervet de 10 aktier for 517.543 kroner. Når det bliver oplyst til fondsbørsen, skyldes det naturligvis, at 97-årige Mærsk Mc-Kinney Møller er storaktionær i selskabet, og at han fortsat er partner i "Firmaet A.P. Møller", der fungerer som direktion i det børsnoterede selskab A.P. Møller – Mærsk.