Mærsk må undersøge kinesisk kritik igen

Mærsk svarer igen på kritik af forholdene på containerfabrik i Kina og lover ny uvildig undersøgelse.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ikke vores skyld. Sådan lyder det fra Mærsk, der tidligere på året blev kritiseret for at tillade miserable forhold på en containerfabrik i Kina.

Men Mærsk fastholder altså, at det var de kinesiske mellemledere, der var skyld i, at den danske topledelse ikke var opmærksom på de problemer, der i det forløbne år har ført til flere strejker, voldelige overgreb og anklager om uretmæssige fyringer på containerfabrikken, skriver Danwatch.

”Det er virkelig kommet bag på os, at forholdene har været så dårlige, og at ledelsen ikke har været opmærksom på dem,” sagde Annette Stube, CSR-ansvarlig hos A.P. Møller Mærsk ved et pressemøde i København i dag. Hun mener ikke, den danske topledelse kan klandres.

Ny undersøgelse på vej
”Det, der ikke er godt nok, er, at de (fabrikkens danske ledelse, red.) ikke har været opmærksomme på en gruppe af mellemledere, som har taget sig nogle rettigheder og i virkeligheden har forhindret topledelsen i at nå nogle af de resultater, man sigtede efter,” sagde Annette Stube ifølge Danwatch.

Siden kritikken af forholdene kom frem i januar har Mærsk betalt et privat konsulentfirma for at undersøge forholdende på den kinesiske containerfabrik. Men den kinesiske organisation Globalization Monitor mener ikke, at undersøgelsen er uvildig.

Det vil Mærsk dog nu råde bod på, med en ny undersøgelse med deltagelse af en uvildig part – som Globalization Monitor kan være med til at udpege, siger Annette Stube fra Mærsk til Danwatch.

Den nye undersøgelse vil blive iværksat inden udgangen af 2009.