Maersk Line vil åbne for eksport af bananer fra Indien

 

Containerrederiet Maersk Line vil åbne markedet for eksport af bananer fra Indien ved at tilbyde kølecontainerservices til bananbønderne i landet. Det sker, efter rederiet har haft succes med det i Gujarat og Tamil Nadu.

 

- Indien er verdens største producent af bananer. Men det er ikke en del af det verdensomspændende 4,7 mia. dollar store bananmarked. Vi tager pionerskridt ved at starte eksport af bananer fra Indien, sagde Nigel Goode, salgsdirektør hos Maersk Line for Sydasien, til journalister i Mumbai onsdag ifølge websitet cities.expressindia.com.

 

Indien producerer 10,4 mio. ton bananer om året, svarende til 23 pct. af verdens samlede produktion på 48,9 mio. ton. De største bananproducerende stater i Inden er Tamil Nadu, Maharashtra og Gujarat. Ifølge Nigel Goode er mangel på bevidsthed om markedet, dårlig ledelse af høsten og utilstrækkelig supply-chain management de primære årsager til, at Indien ikke er særlig stærkt repræsenteret på det globale eksportmarked.

 

- Vores succesfulde initiativ i Gujarat og Tamil Nadu med kølecontainere har hjulpet eksportører med at starte forsøg med afskibning af bananer til Vestasien og det kan være starten på noget meget større, slog direktøren fast.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )