Maersk Line når 2008-rateniveau i år

Smedegaard siger til Reuters, at han forventer 2008-rateniveau i tredje kvartal i år. Men han forventer også højere olieomkostninger.

Der er massiv overkapacitet i branchen, og en række containerrederier nye gigantiske skibe på vej. Her er det Maersk Lines containergigant Emma Maersk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vincent Jannink
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Line ventes at nå et rateniveau som i 2008 i højsæsonen i tredje kvartal i år. Det siger koncernchef Nils Smedegaard i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

Han venter dog også højere oliepris, hvilket vil øge omkostningerne i containerforretningen.

"I bedste fald håber vi på et langsomt opsving. Vi er ikke optimister. Vi venter heller ikke et double-dip, men vi venter ikke gode tider lige foreløbig," siger han om konjunkturudsigterne.

Maersk Line har haft en volumenvækst i maj på 20 pct. på årsbasis og 23 pct. på den vigtige rute Asien-Europa og er tæt på 2008-rateniveauet.

"Det er realistisk at vente, at vi når op på 2008-niveauet under højsæsonen, hvilket åbenlyst vil være godt for industrien, siger han til Reuters.

På længere sigt venter Smedegaard, at olieprisen vil stige, og det vil gøre skibstransport dyrere. På kort sigt er det sværere at spå om olieprisen.

RB Børsen