Mærsk fører an på vigende aktiemarked

A.P. Møller - Mærsk ligger i toppen af C20 indekset, der falder med 0,2 pct. til 407,67, mens de store europæiske indeks ligger 0,3-0,4 pct. højere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenfor C20-regi løftes GN Store Nord, efter en voldgiftssag faldt ud til selskabets fordel. Fredagens aftale om, at Amagerbanken ikke skal konvertere statslånet til aktiekapital giver banken kraftig medvind, men dagens stigning er aftaget en del. GN Store Nord ligger 5,2 pct. højere i kurs 44,6.

GN får en erstatning på 2,2 mia. kr. fra den længe ventede voldgiftssag i Polen. Et beløb, der svarer til 9 kr. pr. aktie. Danske Bank rykker kursmålet på GN Store Nord op til 56 kr. fra 50 kr., mens kollegerne hos SEB Enskilda rykker kursmålet op til 57 kr. fra 47 kr. Ifølge Sydbanks analytiker Morten Imsgard er beløbet større end analytikernes forventninger, der typisk har været på 4-6 kr. pr. aktie. Anden fase af den yderst langstrakte voldgiftssag mod polske TPSA ventes at indbringe GN Store Nord 750 mio. kr., 75 pct. af den ene milliard, som er det foreløbige estimat for, hvad TPSA skal betale til DPTG, der ejes af GN og TDC.

A.P. Møller - Mærsk ligger 1,8 pct. højere i kurs 46.330. Koncernens havnedivision APM Terminals er klar til at øge kapaciteten i Apapa-havnen i Nigeria markant i løbet af de kommende år. Det sagde topchef Nils Smedegaard under et besøg i Nigeria.

- Vi kan øge kapaciteten med 50 pct., måske endda fordoble den, inden for tre til fem år, sagde Nils Smedegaard ifølge avisen Nigerian Compass hjemmeside.

Vestas løftes 0,2 pct til kurs 222,1. Den danske vindmølleproducent er foretrukken leverandør til et belgisk offshoreprojekt, hvor 36-72 styk af den nye V112-mølle skal stilles op, hvis altså forhandlingerne ender med en aftale. I så fald vil det være den første offshore-ordre på den nye mølle. Joint venturet sigter på, at man starter med at bygge den 800 mio. euro dyre park i 2012.

Carlsberg falder 0,5 pct. til kurs 559,5. Finanshuset Kepler hæver kursmålet på Carlsbergs-aktien markant til 695 kr. fra 411 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Amagerbanken løftes 37,7 pct. til kurs 11,7. Den kriseramte bank og Økonomi- og Erhvervsministeriet indgik fredag efter børstid en aftale om at ændre på vilkårene for statslånet til banken. Aftalen betyder, at banken ikke længere kan tvinges til at konvertere statslånet til aktiekapital. Banken skal inden 15. september skaffe 750 millioner kroner for at leve op til kravene for at få hjælpen gennem statens Bankpakke II.

Rockwool stiger 0,9 pct. til kurs 535. Selskabet er attraktivt prissat. Det vurderer LD Invest i sit seneste nyhedsbrev. - Vores DCF-model indikerer en fair værdi af Rockwool på 714 kr. pr. aktie. Vi bemærker desuden, at Rockwool aktien handler med en rabat p 28 pct. til de nærmeste konkurrenter målt på EV/Omsætning, hvilket er højt i historisk perspektiv, skriver LD Invest.

RB-Børsen