Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
- Vi studerer fortsat rettens afgørelse. Men på trods af, at retten sender sagen tilbage for yderligere faktuel opklaring, så er vi meget tilfredse med, at retten har afgjort, at Tranoceans patenter er "prima facie obvious" (almindelig brugt), og at den nuværende opsætning af Mærsk Developer, Maersk Discoverer og Mærsk Deliverer ikke overtræder nogen af Transoceans patenter, siger Samir Abboud, der er chef for Maersk Drillings juridiske afdeling.
Patentsagen startede i sommeren 2007, og den blev foreløbig afgjort til Mærsks fordel i sommeren 2009. Onsdag udtrykte den statslige appeldomstol i USA så, at der er "genuine issues" ved Mærsks påstand om, at Transoceans patenter er ugyldige, og derfor skulle dommeren ikke have afgjort sagen uden en retssag, rapporterer Bloomberg News.
Maersk Oil stærkere end konkurrenterne på dybt vand
Transocean er verdens største operatør inden for offshoreboringer, og ifølge selskabets hjemmeside har man 19 af de seneste 23 verdensrekorder i boringer på de største dybder. Netop den disciplin er man særlig god til i A.P. Møller - Mærsk, forklarede en analytiker for nylig RB-Børsen i forbindelse med olieudslippet fra riggen Deepwater Horizon.
- Deepwater Horizon skete jo på dybt vand, og det er netop et af de områder, hvor Maersk Oil er stærkere end konkurrenterne. De er netop gode til at lave brønde, der har karakteristika som Deepwater Horizon. Man kan sige, at hvis man skulle forbyde alt à la Deepwater, så ville det ramme Maersk forholdsvis hårdere end alle andre. Men da de er særligt gode til det, kan det give en relativ fordel. De har nogle kompetencer, man skal lede længe efter for at finde andre steder i sektoren, sagde senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen.
RB-Børsen