Mærsk-analytikere: Det ved vi godt

Det anerkendte konsulenthus Drewy sænkede i dag sine prognoser for den globale containerhandel drastisk. Men de nye prognoser overrasker ikke Mærsk-analytikere.

Drewys negative prognoser for containerfragten kommer ikke bag på analytikerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konsulenthuset Drewy sænkede i dag sine prognoser for den globale containerhandel fra et fald på 5,3 til et fald på 10,3 pct. Men den drastiske nedskrivning kommer ikke bag på danske Mærsk-analytikere, hvis estimater allerede ligger omkring 10 pct.

”Man har hele tiden vidst, at et fald på 5,3 pct. slet ikke var nok. Indtil Drewy sendte deres tal ud, lå vi langt foran med et estimeret fald på 8,6 pct., nu halter vi marginalt efter dem”, siger Mærsk-analytiker Steven Brooker fra SEB Enskilda.

Heller ikke Mærsk-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank kalder Drewys forventninger for afgørende nyt.

”Det ligger ikke langt fra mine forventninger. Hvis året samlet set kan ende på et fald på omkring 10 pct., er det slet ikke så tosset. Vi har set forventninger til helt op på minus 30 pct.," siger han.

Ingen betydning for aktien
Dagens udmelding fra Drewy bør ifølge begge analytikere heller ikke til påvirke Mærsk-aktien.

”Det får ingen betydning for Mærsk-aktien. De store investorer bliver fodret med analyser og makroøkonomisk data, så de er ikke blevet overrasket”, siger Steven Brooker.

Han bliver bakket op af Jacob Pedersen.

”Det vil betyde meget lidt for aktien. For de analytikere, der kigger på Mærsk, er allerede klar over, at faldet på fem pct. var alt for lidt. Det er ikke banebrydende nyt, men det er en bekræftelse af, at det er et marked, der har det ualmindelige svært”.

Ifølge Steven Brooker skal man mere se meldingen som et udtryk for, at Drewy havde behov for ”en form for breaking news”´, da de udsendte deres seneste rapport.

A. P. Møller-Mærsks B-aktie var fredag kl. 12.45 faldet med knap 2 pct. i et dansk aktiemarked, der samlet set lå til. et lille plus.