Mærsk-aktionærer vil ikke have Danske Bank-aktier

A.P Møller Mærsk offentliggjorde 26. februar, at de ville frasælge sin store aktiepost i Danske Bank, men Mærsk mangler stadig at få solgt aktier for tre milliarder kroner.

A. P. Møller - Mærsk besluttede sig i år for at frasælge sine aktier i Danske Bank, men nu er de altså kommet i bekneb med at komme af med alle bank-aktierne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P Møller Mærsk A/S havde annonceret og håbet på, at man kunne få solgt alle sine aktier i Danske Bank, men nu sidder de tilbage med Danske Bank-aktier for tre milliarder, fordi deres egne kunder ikke vil købe dem alle. Mærsk har kun fået solgt halvdelen af de aktier, de har tilbudt til mindre aktionærer. Det skriver Børsen fredag.

Tidligere på året offentliggjorde Mærsk, at man ville tilbyde sine egne aktionærer at opkøbe Danske Bank-aktier. Frasalget af aktier til A.P. Møller Holding fra A.P Møller Mærsk ville medføre en afslutning på det historiske forbindelsesled, der har været, fordi koncernen ejede over 20 procent af aktieposten i banken.

Nu sidder A.P Møller Mærsk tilbage med 1,6 procent af aktierne i Danske Bank, men det er ikke så overraskende ifølge en investeringschef.

»Det er forståeligt, at de fleste Mærsk-aktionærer valgte udbytte og ikke aktier i Danske Bank. Hvis man gerne vil købe Danske Bank-aktier, kan man gøre det direkte i markedet,« siger Johnny Madsen, der er investeringschef og partner i Dansk Formue- og Investeringspleje.

A.P Møller Holding har købt 171,7 millioner aktier af A.P Møller Mærsk. De øvrige aktionærer købte 14,3 millioner Danske Bank-aktier, men det var altså under halvdelen af, hvad de var blevet tilbudt at købe.

Udbudsprisen blev sat til 177,27 kroner, men Danske Bank sluttede på 190,20 torsdag.