Mærsk-aktionærer forgyldes med 34 milliarder ekstra i udbytte

A.P Møller - Mærsk planlægger at sælge sine aktier i Danske Bank til A.P Møller Holding. Det betyder ekstraordinær milliardudbetaling til aktionærerne.

Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk forventer med salget af Danske Bank-aktier et historisk højt udbytte udbetalt til aktionærerne. FOTO: Thomas Lekfeldt/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller - Mærsk-koncernen sælger sine aktier til holdingselskabet A.P. Møller Holding A/S, et selskab lagt ind mellem ejerfonden og koncernen selv. Det kommer til at betyde, at aktionærerne kan se frem til historisk høj udbetaling af udbytte.

»A.P Møller - Mærsk har været storaktionær i Danske Bank siden 1928. Det har været en god investering, og det kommer vores aktionærer til gode i form af det ekstraordinære udbytte, som bestyrelsen foreslår, siger Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand i A.P Møller Mærsk A/S.

A.P. Møller Mærsk A/S' bestyrelse foreslår et ordinært udbytte på 300 kroner per 1000-kroners aktie, men med salget af Danske Bank vil der også blive udloddet et ekstraordinært kontant udbytte svarende til værdien af koncernens ejerandel i Danske Bank. Mærsk vurderer, at det ekstraordinære udbytte kommer til at ligge på 1.569 kr per aktie.

Størrelsen på udbyttet vil blive fastsat af gennemsnitskursen af Danske Bank A/S-aktier mellem den 20. og 26. marts, men man anslår at udbyttet vil løbe op i 33,85 milliarder ved en kurs på 167,4 kroner per Danske Bank-aktie.

Den ekstraordinære udbetaling af udbytte kommer, efter Mærsk tidligere i dag offentliggjorde regnskab. A.P. Møller - Mærsk ejer i dag 20,05 procent af Danske Bank A/S, og man planlægger nu efter et historisk samarbejde at sælge aktierne til holdingselskabet. Det har længe været et ønske fra aktionærer.

»Vi har længe mødt et ønske fra aktionærer om, at virksomheden sælger sine aktier i Danske Bank. Med A.P. Møller Holdings hensigt om at tilkøbe aktier, kan dette gennemføres, mens det langsigtede, danske ejerskab af Dansk Bank bevares, og A.P Møller - Mærsk kan fokusere kræfterne yderligere inden for vores kerneområder,« siger Michael Pram Rasmussen.

Mærsk forventer, at det ekstraordinære udbytte vil blive udbetalt den 7. april 2015 sammen med det ordinære udbytte. Betalingen er betinget af, at salget af aktierne bliver godkendt af Finanstilsynet. Finanstilsynets godkendelse forventes at komme omkring den 19. marts.