Mærsk-aktionærer er blevet fattigere siden 2007

Aktionærerne i A.P. Møller Mærsk er blevet bænkevarmere ved C20-indeksets aktiefest. Ifølge Jyllands-Posten Erhvervs analyse af aktieudviklingen i Mærsk er de trofaste aktionærer blevet hele 424 kr. fattigere per aktie siden 2007.

Aktionærerne i A.P. Møller Mærsk er blevet bænkevarmere ved C20-indeksets aktiefest. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hvis jeg må prøve med en anekdote, som lyder sjov, men som er alvorlig, så er afkastet i Mærsk, siden Nils Smedegaard Andersen (administrerende direktør i A.P. Møller Mærsk, red.) kom til, lige så godt som afkastet i Carlsberg, som Nils Smedegaard Andersen kom fra, siger Per Hansen, der er aktiechef i Nordnet, til Jyllands-Posten Erhverv.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Selvom nedturen i Mærsk-aktien finder sted i Nils Smedegaard Andersens regeringsperiode, kan krisen ikke tilskrives Mærsk alene.

De aktuelle udfordringer i Mærsk startede allerede for over et år siden, da de historisk lave oliepriser blev suppleret af lave fragtrater. Størstedelen af konglomeratets indtjening kommer fra salg af ydelser som containerfragt og olie, hvor priserne dikteres af højere kræfter uden for Mærsks indflydelse.