Mærsk-aktierne og banker er under pres

A.P. Møller - Mærsk-aktien er hårdt presset efter meldinger om tab på containerfragtdelen. Bankaktierne er også presset, mens flere andre C20-medlemmer er gået i plus, efter at de europæiske aktier er gået fra minus til moderate plusser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

C20-indekset ligger 1,5 pct. lavere i 280,15.

A.P. Møller - Mærsk gav dystre udsigter for containeraktiviteterne i interview med Bloomberg News, da Maersk Line-chef Kolding udtaler, at afsætningen er faldet 15 pct. i årets første fem måneder, og at udviklingen i april og maj er skuffende.

Container-markedet ventes at falde mindst 10 pct. i 2009. Maersk Line vil opleve betydelige tab i 2009 og 2010. A.P. Møller - Mærsk er ramt af meldingerne, og aktien falder 3,5 pct. til kurs 30.300.

- Grundlæggende vil jeg sige, at der ikke er tale om nogen revolutionerende melding. Det kan heller ikke komme bag på nogen med den meget svage indtjening og det meget store underskud, der er i Container, at man hele tiden kigger på muligheder for at skære forretningen til, siger senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til RB-Børsen.

Bankaktierne er hårdt presset og kan ikke slide sig fri fra morgenstundens kurstab. Danske Bank har udbygget sit kurstab til 3,9 pct. til 86, mens Nordea taber 2,3 pct. til kurs 38,3. Sydbank falder 3,1 pct. til kurs 109,3.

SAS ligger 2,5 pct. lavere i kurs 2,30. Luftfartsselskabet vil formentlig allerede afskedige folk i år i forhold til første halvdel af 2010 som tidligere planlagt. Det skriver avisen Dagens Nyheter, som citerer den adm. direktør Mats Jansson. SAS overvejer desuden at frasælge sit Eurobonus program, idet selskabets altoverskyggende fokus er på overlevelse og et frasalg af Eurobonus vil kunne indbringe 1 mia. skr., skriver avisen.

Novo Nordisk er vippet over i plus, og aktien ligger 0,4 pct. højere i kurs 285. En dommer ved U.S. District Court for the Eastern District of Michigan har afvist et krav fra Caraco Pharmaceutical Laboratories og hovedaktionæren Sun Pharmaceutical Industries om ugyldigheden af et patent vedrørende diabetespillen Prandin fra Novo. Det skriver Law 360.

RB-Børsen