Mærsk-aktier stryger til vejrs efter overraskende gode tal

Onsdag morgen har A.P. Møller – Mærsk sendt et overraskende godt regnskab på gaden, hvilket investorerne kvitterer for.

Foto: Arkiv: Asger Ladefoged

A.P. Møller – Mærsk kom onsdag morgen ud med et overraskende godt regnskab, og det belønner investorerne ved fondsbørsens åbning.

Både Mærsk A- og B-aktien skyder til vejrs med stigninger på mellem fire og fem procent.

Ifølge halvårsregnskabet opnåede selskabet et driftsresultat på 1,7 milliarder dollar, svarende til 10,6 milliarder kroner. Det er væsentligt over de 1,5 milliarder dollar, som Mærsk i juni forventede i en markedsopdatering.

Mærsk har ifølge regnskabet været udfordret i årets andet kvartal grundet fald i de transporterede mængder, men containerrederiet har været god til at tilpasse kapaciteten, hvilket har holdt fragtraterne oppe.

»Jeg er tilfreds med, at vi trods modvind i markedet fortsætter med at styrke vores indtjening og frie pengestrømme. For ottende kvartal i træk stiger vores driftsindtjening, hvilket især skyldes stram styring af omkostninger, lavere oliepris og højere fragtrater i Ocean-forretningen samt en øget rentabilitet i Logistics & Services. Med et solidt resultat og en stærk balance står vi til at komme styrket gennem krisen, både finansielt og strategisk,« siger Mærsks topchef, Søren Skou.

Mærsk forventer en driftsindtjening på mellem seks og syv milliarder dollar. Det er højere end den oprindelige forventning fra før coronakrisen på 5,5 milliarder dollar.