Mærsk-aktien ventes at stige efter neutralt regnskab

A.P. Møller-Mærsks aktie vil sandsynligvis klare sig rimeligt pænt fra morgenstunden, efter at selskabet fredag morgen fremlagde sit regnskab for andet kvartal.

Foto: PR

A.P. Møller-Mærsks aktie vil sandsynligvis klare sig rimeligt pænt fra morgenstunden, efter at selskabet fredag morgen fremlagde sit regnskab for andet kvartal.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, umiddelbart efter regnskabet.

- Overordnet set er det rimeligt pænt. Det er svagt positivt, og sammenholdt med en stigende oliepris vil vi nok se aktien klare sig meget pænt fra start, siger han til Ritzau Finans.

- Der er ikke den store frygt i den her aktie, så vi vil nok ikke se en voldsom reaktion. Den kan måske stige 1-3 pct., men det er svært at spå om lige nu, fortsætter han.

Analytikeren fremhæver, at konglomeratets driftsresultat, EBITDA, slår analytikernes forventninger i kvartalet, mens bundlinjen halter en smule efter på grund af skat. Han bider samtidig mærke i udviklingen i særligt Maersk Oil og Maersk Line.

- Line har et minus helt nede på bunden, og det er ikke et positivt signal. Transportmængden er større, og det tyder på, at Line har kunnet vinde markedsandele i et svært marked, og omkostningerne er lavere, siger Michael Friis Jørgensen.

- Fragtraterne er ringere end forventet, men det er jo ikke noget, der som sådan peger frem. Det gør markedsandele og omkostningsstrukturen. Det er et lidt svagere resultat end ventet, men jeg er ikke så bekymret, fortsætter han.

Han fremhæver, at oliedivisionen klarede sig en smule bedre end ventet, men at markedet særligt fokuserer på udmeldinger om den nye strategi, som forventes af komme på kapitalmarkedsdagen 22. september.

Mærsks B-aktie lukkede torsdag 0,6 pct. lavere i 9065 kr.