Mærsk-aktien trodser frygt for horror-regnskab: Stiger markant

Meget bedre end frygtet. Det er overskriften på A.P. Møller-Mærsks kvartalsregnskab onsdag morgen, som også belønnes heftigt på aktiemarkedet.

Foto: INGO WAGNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter knap 10 minutters handel ligger de to Mærsk-aktier klart øverst i C20-indekset. Mærsk B-aktien stiger 5 pct. til 9130 kr.

»Overordnet set leverer Mærsk et bedre regnskab, end man kunne have frygtet på baggrund af den kraftige modvind, selskabet har været ramt af i første kvartal«, siger analytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

»Mærsk-aktierne er faldet op til regnskabet i frygt for at der kunne komme et rigtig skidt regnskab, og den frygt får de altså manet i jorden med dagens tal«, slår analytikeren fast.

Fragtraterne for det store Maersk Line-rederi var på rekordlave niveauer, og olieprisen er ikke set billigere i mere end ti år, hvilket både koster direkte for Maersk Oil og giver afledte effekter for andre dele af den olieafhængige forretning.

Mærsk-tallene viste da også fald på stort set alle poster i forhold til for et år siden, eksempelvis faldt omsætningen 19 pct. og driftsoverskuddet næsten 75 pct. Men tilbagegangen var tydeligvis mindre end frygtet af analytikere og investorer.