Mærsk-aktien trodser frygt for horror-regnskab: Stiger markant

Meget bedre end frygtet. Det er overskriften på A.P. Møller-Mærsks kvartalsregnskab onsdag morgen, som også belønnes heftigt på aktiemarkedet.

Foto: INGO WAGNER.
Læs mere
Fold sammen

Efter knap 10 minutters handel ligger de to Mærsk-aktier klart øverst i C20-indekset. Mærsk B-aktien stiger 5 pct. til 9130 kr.

»Overordnet set leverer Mærsk et bedre regnskab, end man kunne have frygtet på baggrund af den kraftige modvind, selskabet har været ramt af i første kvartal«, siger analytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

»Mærsk-aktierne er faldet op til regnskabet i frygt for at der kunne komme et rigtig skidt regnskab, og den frygt får de altså manet i jorden med dagens tal«, slår analytikeren fast.

Fragtraterne for det store Maersk Line-rederi var på rekordlave niveauer, og olieprisen er ikke set billigere i mere end ti år, hvilket både koster direkte for Maersk Oil og giver afledte effekter for andre dele af den olieafhængige forretning.

Mærsk-tallene viste da også fald på stort set alle poster i forhold til for et år siden, eksempelvis faldt omsætningen 19 pct. og driftsoverskuddet næsten 75 pct. Men tilbagegangen var tydeligvis mindre end frygtet af analytikere og investorer.