Mærsk-aktien stiger på mulig skattelempelse i Nordsøen

Mærsk-aktierne ligger i toppen af det danske C20 Cap-indeks mandag, hvilket kan skyldes skriverier hos erhvervsmediet Finans om, at en lempeligere beskatning af olieudvinding i Nordsøen er i spil.

Foto: Brian Bergmann. - Det kan godt have en sammenhæng, fordi det er ret afgørende for Maersk Oil, at der bliver bedre vilkår for forretningen i Nordsøen, hvis de skal fortsætte med de aktiviteter, de har derude, forklarer Morten Imsgard, der er senioranalytiker i Sydbank.
Læs mere
Fold sammen

Sådan lyder vurderingen fra Morten Imsgard, der er senioranalytiker i Sydbank.

- Det kan godt have en sammenhæng, fordi det er ret afgørende for Maersk Oil, at der bliver bedre vilkår for forretningen i Nordsøen, hvis de skal fortsætte med de aktiviteter, de har derude, forklarer han til Ritzau Finans.

Her henviser senioranalytikeren blandt andet til Mærsk-feltet Tyra, der er det vigtigste knudepunkt for Danmarks gasproduktion og som kan blive reddet af de lempeligere skattevilkår.

Risikoen for en permanent lukning af det forældede og synkende Tyra-felt er ellers overhængende, og Maersk Oil har meddelt, at feltet vil lukke ned for altid fra oktober 2018, hvis der ikke findes en løsning inden nytår i år. Men nu bevæger forhandlingerne sig i den rigtige retning, skriver Finans.

- Der er ingen tvivl om, at det er positivt nyt for Maersk Oil, hvis der er mere politisk velvilje til forbedring af forretningsklimaet for at gøre det gangbart i forhold til at fortsætte driften af nogle af de ældre felter, som Maersk Oil har i Nordsøen.

- Blandt andet Tyra-feltet, som de jo meget snart skal træffe en beslutning om, hvorvidt de vil lukke ned eller investere yderligere for at holde produktionen oppe i en længere årrække, afslutter Morten Imsgard.

Mærsk B-aktien stiger 2,2 pct. mandag.