Mærsk-aktien stiger på mulig skattelempelse i Nordsøen

Mærsk-aktierne ligger i toppen af det danske C20 Cap-indeks mandag, hvilket kan skyldes skriverier hos erhvervsmediet Finans om, at en lempeligere beskatning af olieudvinding i Nordsøen er i spil.

- Det kan godt have en sammenhæng, fordi det er ret afgørende for Maersk Oil, at der bliver bedre vilkår for forretningen i Nordsøen, hvis de skal fortsætte med de aktiviteter, de har derude, forklarer Morten Imsgard, der er senioranalytiker i Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder vurderingen fra Morten Imsgard, der er senioranalytiker i Sydbank.

- Det kan godt have en sammenhæng, fordi det er ret afgørende for Maersk Oil, at der bliver bedre vilkår for forretningen i Nordsøen, hvis de skal fortsætte med de aktiviteter, de har derude, forklarer han til Ritzau Finans.

Her henviser senioranalytikeren blandt andet til Mærsk-feltet Tyra, der er det vigtigste knudepunkt for Danmarks gasproduktion og som kan blive reddet af de lempeligere skattevilkår.

Risikoen for en permanent lukning af det forældede og synkende Tyra-felt er ellers overhængende, og Maersk Oil har meddelt, at feltet vil lukke ned for altid fra oktober 2018, hvis der ikke findes en løsning inden nytår i år. Men nu bevæger forhandlingerne sig i den rigtige retning, skriver Finans.

- Der er ingen tvivl om, at det er positivt nyt for Maersk Oil, hvis der er mere politisk velvilje til forbedring af forretningsklimaet for at gøre det gangbart i forhold til at fortsætte driften af nogle af de ældre felter, som Maersk Oil har i Nordsøen.

- Blandt andet Tyra-feltet, som de jo meget snart skal træffe en beslutning om, hvorvidt de vil lukke ned eller investere yderligere for at holde produktionen oppe i en længere årrække, afslutter Morten Imsgard.

Mærsk B-aktien stiger 2,2 pct. mandag.