Mærsk-aktien sætter kurs mod laveste slutniveau i år

Prisfaldet på olie kan også tirsdag aflæses i kursudviklingen på aktierne i A.P. Møller-Mærsk.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udsigten til lavere indtjening i Mærsks olieforretning har sendt kursen på B-aktien baglæns med yderligere 2,8 pct. til 11.630 kr. Det er det laveste niveau i år. Årets hidtil laveste slutkurs er helt tilbage fra den 2. januar, da B-aktien lukkede i 11.880 kr.

Prisen på en tønde nordsøolie, Brent, ligger 0,8 pct. lavere i 65,66 dollar tirsdag morgen.

Sydbanks Mærsk-analytiker, Jacob Pedersen, vurderede mandag, at prisfaldet på olie delvist vil blive kompenseret via en større indtjening i Mærsks containerrederi, Maersk Line, der har gavn af de lavere priser på brændstof.

- Mærsk kommer ikke til at levere det i Oil, som det har annonceret, tror jeg, men hvis det bliver kompenseret andre steder, så tror jeg ikke, at man skal regne med, at der kommer nogen nedjustering. Mærsk ser sådan på verden, at det har givet overordnede forventninger på 4,5 mia. dollar, og så kan tingene ellers svinge internt, sagde Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal oplyste Mærsk, at udsving i prisen på olie på plus/minus 10 dollar tønden ville have en effekt på 100 mio. dollar. Siden 11. november, da regnskabet blev offentliggjort, er prisen for en tønde Brent-olie faldet fra lidt over 82 dollar.

Faldet i olieprisen er sket gradvist, og Jacob Pedersen vurderer, at udviklingen formentlig vil koste selskabet mellem 50 og 100 mio. dollar, afhængig af hvordan olieprisen udvikler sig resten af året.

- Det bør være muligt at kompensere for det. Mærsk er jo heller ikke kendt for at stramme sine prognoser alt for meget. Jeg tror, at man skal mærkbart under 4,5 mia. dollar i samlet indtjening, før man går ud og siger noget aktivt på det punkt, vurderer Jacob Pedersen.