Luxor justerer basisindtjening op og overskud før skat ned

Investeringsselskabet Luxor justerer sine forventninger til regnskabsåret 2014/15.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der ventes nu en basisindtjening på cirka 20-23 mio. kr., hvilket er en opjustering, og et resultat før skat på mellem minus 5,0 til minus 12,0 mio. kr., hvilket er en nedjustering. Det skyldes negative dagsværdireguleringer på obligationer efter kvartalets udløb.

- Under hensyntagen til den generelle økonomiske udvikling er estimatet af basisindtjeningen forbundet med en vis usikkerhed, herunder udviklingen i tab og regulering til dagsværdi for kreditrisiko på pantebreve, anfører selskabet i regnskabet.

Tidligere ventede selskabet at komme ud af regnskabsåret 2014/15 med en basisindtjening på cirka 17-21 mio. kr. og et resultat før skat på mellem 5,0 og 9,0 mio. kr.

Det noteres i regnskabet, at der siden afslutningen af regnskabsperioden ved udgangen af juni og frem til 25. august har været en negativ dagsværdiregulering på obligationer på 19,9 mio. kr. samt et realiseret tab på 3,6 mio. kr.

I førnævnte dagsværdiregulering indgår et valutakurstab på 3,6 mio. kr. Obligationsbeholdningen er valutamæssigt afdækket.