Lunken DSV-modtagelse på børsen - mens Pandora skinner

Det danske C20 Cap-indeks åbner en smule højere i tirsdagens handel. Gode takter fra Asien og de store futuresindeks i henholdsvis London og New York har smittet af, og C20 Cap-indekset åbner 0,3 pct. højere i indeks 590,89

Foto: LUCAS JACKSON

Den helt store højdespringer fra start er smykkeproducenten Pandora, der tirsdag har armene i vejret over gode, foreløbige kvartalstal for andet kvartal.

Pandora opjusterede forventningerne inden børsåbning i forbindelse med offentliggørelsen af de foreløbige tal, der indikerer en omsætning i kvartalet på 1,9 mia. kr. og en EBITDA-margin på cirka 27 pct.

- Derudover fortsatte det direkte sammenlignelige salg ud af konceptbutikkerne de gode takter i 2. kvartal med 8,8 pct. vækst i USA, 11,6 pct. vækst i Storbritannien, 1,7 pct. vækst i Tyskland og 22,4 pct. vækst i Australien sammenlignet med 2. kvartal 2012, hedder det i meddelelsen.

I forbindelse med meddelelsen opjusterer Pandora forventningerne til hele 2013 til en omsætning på cirka 8 mia. kr. mod tidligere 7,2 mia. kr. og en EBITDA-margin på cirka 27 pct. mod tidligere forventet 25 pct.

Det bliver godt modtaget hos handlerne, og aktien stiger 3,4 pct. til 241,4 kr. fra start.

Oven i de foreløbige Pandora-tal, er transport- og logistikkæmpen DSV kommet med regnskab for andet kvartal. Regnskabet var en smule under analytikernes forventninger, ifølge estimater indsamlet af svenske SME Direkt på vegne af Ritzau Finans.

Omsætningen landede i kvartalet på 11.406 mio. kr. mod estimeret 11.729 mio. kr. af SME Direkt og 11.372 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsoverskuddet før særlige poster, EBITDA, endte på 804 mio. kr. mod konsensusskønnet om 818 mio. kr., ifølge SME Direkt. I andet kvartal 2012 viste posten 819 mio. kr.

Air & Sea-divisionen klarede sig lidt dårligere gennem kvartalet end ventet. Divisionen kom ud med en negativ omsætningsvækst og en forsigtig nedrevidering af forventningerne til markedsudviklingen i 2013.

Air & Sea oplevede i andet kvartal en negativ vækst på toplinjen, der ikke levede op op til forventningerne i markedet. Air & Sea omsatte i kvartalet for 5000 mio. kr.m hvor der ifølge SME Direkt var ventet en omsætning på 5274 mio. kr. blandt analytikerne. I samme periode 2012 omsatte divisionen for 5048 mio. kr.

- Udviklingen i nettoomsætningen er påvirket af udviklingen i transporterede mængder samt udviklingen i de underliggende fragtrater, skriver selskabet i regnskabet.

DSV reviderer desuden i forbindelse med regnskabet sine forventninger til markedsvæksten for henholdsvis lastvognstranport, sø- og luftfragt.

Hvor forventningerne tidligere lå på en negativ markedsvækst på 0-2 pct. for lastvogsntransport og positiv markedsvækst på 2-4 pct. for søfragt og 0-2 pct. for luftfragt, venter DSV nu et fald på 1-2 pct. for lastvognstransporten, en markedsvækst på 2-3 pct. for søfragten og nulvækst på luftfarten.

DSV-regnskabet får en lunken modtagelse i markedet - aktien ligger uændret til 144,7 kr. per aktie kort efter åbning.

Uden for C20-indekset har den danske tøjkoncern IC Companys mandag meldt, at selskabets administrerende direktør, Niels Mikkelsen, bliver skiftet ud med Mads Ryder allerede den 1. august.

IC Companys-aktien ligger uændret efter små fem minutters handel.

/ritzau/FINANS