Lundbecks aktie når højeste kurs siden 2002

Regnskabsaktuelle Lundbeck tager et stort spring frem på børsen onsdag.

(Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medicinalaktien stiger hele 17,1 pct. til 242,20 kr. ved 11.30-tiden efter et velmodtaget regnskab i de tidligere morgentimer. Dermed rammer Lundbeck den højeste kurs siden marts 2002.

Lundbeck fremlagde onsdag morgen sine tal for fjerde kvartal 2015 og varslede i forbindelse med regnskabet en noget højere indtjening end forudset i 2016. Samtidig var salget af nøgleprodukter bedre end ventet.

»Lundbecks forventninger til 2016 ligger salgsmæssigt på linje med forventningerne. Forventningerne til driftsindtjeningen er til gengæld bedre end forudset, og det ser stærkt ud med indtjeningen i 2016. Så det virker som om, at den spareplan, der blev lanceret i forbindelse med halvårsregnskabet, slår fint igennem«, siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Med til at give medvind er også en klart forbedret stemning på aktiemarkedet, hvor C20 Cap-indekset stiger med rekordhøje 4,3 pct.

Højeste kurs nogensinde for Lundbeck blev sat i februar 2002 med 265 kr. ifølge data fra terminalsystemet Online Trader.