Lundbeckfonden klar til at åbne pengekassen

Løsningen på Lundbecks svage pipeline peger i retning af et markant opkøb. Lundbeckfondens formand erklærer sig klar til at åbne for pengekassen, hvis Lundbeck ikke selv kan finansiere købet.

Lundbeckfonden står parat med milliarder af kroner, hvis det bliver nødvendigt for Lundbeck at købe så stor en virksomhed, at den ikke selv kan finansiere handlen. Det skriver nyhedsbureauet direkt.

Lundbeck står med snarlige patentudløb på virksomhedens to største sællerter og en tynd pipeline, så det ligger i kortene, at Bræstrup og co. skal ud og købe sig til et stærkere fundament for den fremtidige indtjening.

"Vi er klar til at støtte Lundbeck, hvis det er nødt til at have penge i forbindelse med et opkøb. Vi vil naturligvis vurdere det forslag, det kommer med. Det er svært at sige, hvor meget vi præcist er parate til at komme med, men det er i hvert fald nogle milliarder," siger Arne V. Jensen til direkt.

Han fortæller, at Lundbeck-fonden har omkring 12 mia. kr. i frie midler. Hvor stor en del, der kan bruges, er afhængig af en konkret vurdering. Desuden må man ikke glemme, at fonden, sidestillet med formålet om at sikre og udbygge Lundbeckkoncernens virksomhed, også har forpligtet sig til at støtte videnskabelig forskning af høj kvalitet inden for lægemiddel- og naturvidenskab.

På Direksts spørgsmål om, hvorvidt fonden har diskuteret med Lundbeck, hvordan man i givet fald finansierer et opkøb af en spiller, der er på niveau med Lundbeck eller større end Lundbeck, svarer Arne V. Jensen.

"Ikke konkret. Men den mulighed består naturligvis, at Lundbeck finder et selskab, det gerne vil opkøbe. Og så er der flere muligheder. Enten er der den mulighed, at det selv kan finansiere det. Lundbeck har jo en betydelig lånekapacitet. Men er det så stort, at det er nødt til at tegne ny kapital, så må vi se på det."