Lundbeck/CFO: Rigtige tidspunkt at sælge fra

Læs mere
Fold sammen
Lundbeck har med frasalget af sin majoritetsaktiepost i børsnoterede Lifecycle Pharma sikret sig en gevinst på 124 mio. kr. i indeværende regnskabsår. Selvom aktierne er solgt til en kurs, der ligger knap 48 pct. over slutniveauet mandag, skal man ikke længere tilbage end til oktober sidste år for at finde en endnu højere kurs. Alligevel mener Lundbecks koncernøkonomidirektør, Anders Götzsche, at det er det rigtige tidspunkt at sælge på.

- Vi har fundet det rigtigt på det her tidspunkt at komme af med nogen investeringer, som var ikke-strategisk vigtige for os, og vi synes det var det rigtige tidspunkt for os i forhold til udviklingen i Lifecycle Pharma, siger koncernøkonomidirektøren og påpeger, at der er fundet en ny god aktionær, som kan videreudvikle selskabet, hvilket har været magtpåliggende for Lundbeck.

Rent praktisk får frasalget af aktieposten i Lifecycle Pharma og ejerandelene i nogle mindre kapitalfonde ingen betydning - bortset fra at Anders Götzsche fortsætter som medlem af bestyrelsen i Lifecycle Pharma på vegne af Lundbeckfonden.

Til marts i forbindelse med regnskabet for 2008 præsenterer Lundbeck sin nye, fokuserede strategi og der vil der blive redegjort nærmere for, hvad koncernen påtænker inden for centralnervesystemet (CNS).

Tilbage i Lundbeck er en nogle få investeringer i nogle biotekfonde, som anses for at have mere strategisk karakter, men der er ifølge koncernøkonomidirektøren tale om meget lidt.

Lundbeck tjente tilbage i 2006 i alt 154 mio. kr. på frasalget af aktier i forbindelse med børsnoteringen af Lifecycle Pharma. Tilbage var en aktiepost på 28,8 pct., som siden er nedbragt til de 27,21 pct., Lundbeck tirsdag har solgt til fonden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )