Lundbeck-spekulanter fik smæk af Schultz

Da Kåre Schultz' kåring som topchef i Lundbeck blev annonceret onsdag, gav det medvind til aktionærerne i medicinalvirksomheden i form af en kursstigning på op mod 20 pct.

Tidligere kronprins i Novo Nordisk, Kåre Schultz, er ny topchef i Lundbeck. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Ikke alle var dog glade, for den kraftige stigning gav voldsomme knubs til spekulanter i aktien, såkaldte short-sellere, der satser på kursfald.

Det skriver dagbladet Børsen.

Tilstedeværelsen af spekulanter kan oven i købet have været medvirkende til, at kursen på Lundbecks aktier steg så voldsomt onsdag.

For da først kursen begyndte at stige på nyheden om Kåre Schultz som ny topchef, kan det have udløst en kædereaktion, hvor spekulanterne automatisk er blevet tvunget ud af deres short-positioner, en såkaldt "short squeeze" i finansjargon.

»Vi ser ofte, at hedgefonde har stop loss-funktioner - og de tilbagekøber f.eks. deres shortpositioner efter en melding om Kåre Schultz som ny topchef«, udtaler Mads Zink, afdelingsdirektør for aktiesalg i Danske Bank til dagbladet Børsen.

Ved onsdagens stigning var der udlånt fire millioner aktier i Lundbeck til short-selling. Det svarer til ca. 2 pct. af aktierne.