Lundbeck sælger aktier i LifeCycle

Medicinalselskabet Lundbeck sælger sine aktier i det børsnoterede Life Cycle Pharma og ejerandele i fire mindre kapitalfonde. Køberen er Lundbeckfondens investerings- og holdingselskab.

Læs mere
Fold sammen
- Vores mål er at udvikle Lundbeck til verdens førende medicinalselskab inden for hjernesygdomme, og de aktiviteter, der ikke tilfører os strategisk værdi, bliver nu solgt fra, lyder det i fondsbørsmeddelelsen fra Lundbecks koncernøkonomidirektør, Anders Götzsche.

Lundbeck tjener 124 mio. kr. på aktierne i Life Cycle Pharma i forhold til den bogførte værdi af aktierne. Fortjenesten indregnes som omsætning i Lundbecks regnskab for 1. kvartal 2009.

Ejerandelene i kapitalfondene handles til en pris, der ligger tæt op ad den regnskabsmæssige indre værdi.

- Andelene er gennem årene blevet værdireguleret over Lundbecks egenkapital udenom resultatopgørelsen. Ved salg af disse aktiver skal Lundbeck derfor udgiftsføre de nedskrivninger, der er foretaget gennem årene, forklarer Lundbeck.

Udgiften kendes ikke præcis endnu, men det bliver sandsynligvis omkring 96 mio. kr., der vil blive bogført som en finansiel udgift i selskabets regnskab for 4. kvartal 2008.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )