Lundbeck: Paion-Forest Desmoteplase-aftale på gulvet (Opd)

 

Det amerikanske medcinalselskab Forest Laboratories har opsagt samarbejdsaftalen med tyske Paion om Desmoteplase. Det oplyser Paion. Opsigelsen får ikke umiddelbart konsekvenser for en tilsvarende aftale med med Lundbeck, men også her foregår der overvejelse om stoffets fremtid.

 

Desmoteplase - mod slagtilfælde - har længe set ud til at gå i vasken. Hos Lundbeck, der sidder på de europæiske rettigheder til Desmoteplase, undersøger forskerne i øjeblikket om der er en fremtid for stoffet overhovedet.

 

I juni kom skuffende resultater fra de overordnede fase III-studier idet de ikke viste forskelle mellem desmoteplase og placebo.

 

Desmoteplase er en gensplejset version af et protein, som er fundet i spyt hos vampyrflagermus. Stoffet kan opløse en blodprop lokalt uden at påvirke den normale blodcirkulationen negativt. 80 pct. af alle slagtilfælde skyldes en blodprop i hjernen.

 

Hvis videreudvikling helt opgives efterlader det en skrøbelig pipeline i den danske medicinalkoncern. Og i det tilfælde, at Lundbeck skulle vælge at trække sig ud af udviklingen af desmoteplase vil det medføre en nedskrivning på 99 mio. kr. som blive nedskrevet og ført som en omkostning over resultatopgørelsen. En sådan nedskrivning er ikke med i koncernens forventninger.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )