Lundbeck og Vestas vandt terræn i negativt aktiemarked

Hovedparten af C20-medlemmerne oplevede torsdag moderate kurstab, men Lundbeck, Vestas og Carlsberg skilte sig ud fra mængden med solide kursstigninger. Alt i alt gav det et C20-fald på 0,2 pct. til 507,41.

Lundbeck endte 2,0 pct. højere i kurs 151. I tirsdags annoncerede Lundbeck gode fase II testresultater for depressionsmidlet Lu AA21004. Finanshuset SEB hævede torsdag sin anbefaling på Lundbeck til "køb" fra "hold" og kursmålet løftes med 34 pct. til 190 kr.

Vestas steg 2,1 pct. til kurs 424. Vestas-investorerne fik opløftende nyt fra ABN Amro, som hævede sit kursmål på Vestas-aktien med 20 pct. til 480 kr. Det hollandske finanshus har en købsanbefaling på vindmølleproducenten. ABN begynder at ane marginer på 13-14 pct. hos vindmølleproducenterne og venter, at markedets forventninger til Vestas' indtjening vil følge trop, når selskabet den 6. november offentliggør forventningerne til 2008.

Uden nævneværdige nyheder steg Carlsberg 2,1 pct. til kurs 743.

Danisco lukkede uændret i kurs 406,5. Daniscos amerikanske enhed Genencor har ansat Glenn Nedwin, som er den tidligere chef for - og medgrundlægger af - Novozymes Inc. i USA.

- Ansættelsen styrker Genencor, vurderede Danisco-direktør, Tom Knutzen, over for RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsk lukkede 0,7 pct. lavere i kurs 72.400. Datterselskabet Maersk Contractors fik ekstra opmærksomhed. Ratemarkedet for borerigge har udviklet sig gunstigt siden 2006 og vil være stabilt i de kommende år. Det sagde direktøren for Maersk Contractors, Claus V. Hemmingsen, til RB-Børsen i forbindelse med at selskabet har fået en kontrakt af Dubai Petroleum Establishment på Jack-up drilling ud for kysten af Dubai.

SAS-aktien steg 1,6 pct. til kurs 97,5, efter at luftfartsaktien onsdag steg 4,9 pct. Det sker i takt med, at Dash-problmerne begynder at fortone sig. SAS sendte torsdag flere dash-fly i luften.

D/S Norden hævede sine indtjeningsforventninger efter salget af to produkttankskibe. D/S Norden, som har sine hovedaktiviteter i tørlastmarkedet, lukkede 1,2 pct. højere i kurs 588.

Biotekselskabet Bavarian Nordic har udnævnt Nicolai Buhl Andersen til chef for selskabets nyoprettede salgs- og marketingfunktion. Buhl Andersen, som kommer fra Coloplast, begynder arbejdet den 16. november, hvor han skal sætte gang i salget af koppevaccinen Imvamune uden for USA. Bavarian Nordic endte 0,1 pct. højere i kurs 439.

Blandt de illikvide aktier var fodbold-aktien Brøndby IF i centrum med en kursfremgang på 3,8 pct. til kurs 96, efter at aktien for en stund var handlet i kurs 104,5. Det skete uden nævneværdige nyheder fra selskabet.

GPV Industri har ansat Bo Lybæk som administrerende direktør og koncernchef i GPV Industri-koncernen. GPV Industri lukkede 1,1 pct. højere i kurs 285.

RB-Børsen