Lundbeck: Nye studier stiller spørgsmålstegn ved selvmords-link

 

I flere år har forskere, medicinalindustri og myndigheder været i ordkrig om, hvorvidt indtagelsen af antidepressiv medicin øger eller mindsker risikoen for selvmord. Seneste angreb i kampen kommer fra to nye undersøgelser, der netop er blevet offentliggjort, og som er citeret i netavisen Therapeuticsdaily.com. Undersøgelserne taler til industriens fordel, idet begge hævder, at indtagelsen af antidepressiv medicin reducerer andelen af syge, der begår selvmord.

 

I USA har de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, igennem længere tid krævet, at alle producenter af antidepressiv medicin påfører et advarselsskilt på pakkerne med de såkaldte "lykkepiller", der skal advare forbrugeren om, at der kan være en forhøjet selvmordsrisiko ved indtagelse. Men nu kræver flere forskere, at denne advarsel tages af, da det risikerer at afholde nogle af de syge fra at tage antidepressive midler - og dermed risikere at føre til flere selvmord, skriver Therapeuticsdaily.com.

 

Medicinalkoncernen Lundbeck opererer på det amerikanske marked med salget af de antidepressive piller Lexapro, der i Europa går under navnet Cipralex.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )