Lundbeck køber sig til ekstra 62,5 mio. dollar om året

Lundbecks 147 mio. dollar opkøb af Lifehealth, der giver kontrol over yderligere 25 pct. af omsætningen af Xenazine, har en værdi på 62,5 mio. dollar om året.

Det viser en umiddelbar udregning foretaget af Sydbanks medicinal-analytiker Rune Majlund Dahl. Han vurderer dog samtidig, at de 250 mio. dollar i potentiel årlig omsætning, Lundbeck venter sig af midlet, først vil blive en realitet i 2014.

For at understrege, at der er lang vej til det fulde potentiale, konstaterer han samtidig, at Xenazine omsatte for 10 mio. dollar i første kvartal, hvoraf Lundbeck havde fået yderligere 2,5 mio. dollar, hvis handlen havde været gennemført inden kvartalet.

- Det vil formentlig blive lidt mere i andet kvartal, fordi der er 400 patienter, som er kommet på undervejs i løbet af andet kvartal, siger Rune Majlund Dahl til RB-Børsen.

Overordnet set er det fornuftigt af Lundbeck at konsolidere sig på felter, hvor man allerede er repræsenteret, vurderer analytikeren.

- Det giver god mening at købe op i de produkter, man allerede har i pipelinen, som man tror på, og hvor man allerede har set en positiv udvikling i første og andet kvartal, siger Rune Majlund Dahl.

Lundbeck bliver ramt på pipelinen om et par år, når patentet på depressionsmidlet Lexapro udløber. Og det seneste opkøb er ikke nok til at lukke det hul.

- Det er et lille plaster. Det er ikke noget, der får mig op at ringe. Det bekræfter i forhold til Ovation, at vi nok skal få den omsætning, der mistes ved Lexapro. Men indtjeningsmæssigt er vi stadig et stykke vej fra, siger Rune Majlund Dahl.

Ovation er det amerikanske medicinalselskab, Lundbeck købte i starten af 2009 for 900 mio. dollar, hvorigennem Lundbeck har fået en del af rettighederne til Xenazine, inden man altså nu har købt 25 pct. ekstra.

RB-Børsen