Lundbeck: Fusion udelukket som 2012-løsning - ny formand

 

Lundbecks 2012-problem er ikke usædvanlig i branchen, og der arbejdes på højtryk for at løse problemstillingen på den ene elle anden måde. Men en fusion kommer ikke på tale, fastslår medicinalkoncernens ny formand over for RB-Børsen.

 

- Jeg tror ikke på fusioner, lyder det promte fra Per Wold-Olsen der fredag formiddag blev formand for bestyrelsen. Han peger på, at medicinalgiganten Pfizers vokseværk gennem fusioner har bragt selskabet til toppen størrelsesmæssigt, men alligevel sidder Pfizer tilbage med samme problem som Lundbeck - nemlig en fatal mangel på nye produkter.

 

- Forskningsbaserede farmaceutiske firmaer har høj risiko med hensyn til nye produkter. Det er et problem, som alle arbejder med. Vores pipelineproblem er ikke unikt for Lundbeck - det er det samme, som ethvert andet forskningsbaseret selskab arbejder med hver dag, siger Per Wold-Olsen.

 

- Jeg tror, vi har et stykke arbejde at gøre med at få mere ud af de produkter, der allerede er kommercialiseret. Det kan vi gøre med lifecycle-management, vurderer formanden.

 

Om risikoen for at Lundbeck kommer i tidsnød med hensyn til en eventuel konvertering fra Cipralex/Lexapro til tredje generation-antidepressiver, hvis udviklingsarbejdet bliver en succes, siger Per Wold-olsen:

 

- Det kan jeg ikke svare på. Men hvis du deler op i USA, Europa og resten af verden og ser på Lundbecks vækstrater i resten af verden, så går det vældig godt, og patentproblematikken i resten af verden er ikke som i USA og Europa.

 

Dermed kan salget uden for hovedmarkederne Europa og USA komme til at skulle bære Lundbeck igennem indtil nye produkter er på banen.

 

- I første halvår havde Lundbeck dobbbeltcifterede vækstrater for de kommencialiserede produkter, og det er der ikke mange, der kan præstere. Da Cipramil gik af patent, var det også en stor udfordring. Det er udfordringen for den forskningsbaserede farmaceutiske industri, siger Per Wold-Olsen der dog også er helt klar over, at der skal åbnes for pengekassen for at få nye produkter på markedet.

 

- Vi skal have indlicenseret produkter i fase III eller endnu bedre - godkendt - så vi får et eller to nye produkter at arbejde med i løbet af de næste to år, siger Per Wold-Olsen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )