Lundbeck: Forest-regnskab viser fortsat godt salg i USA - Jyske

 

Lundbecks samarbejdspartner i USA, Forest Labs, præsenterede tirsdag et regnskab for første kvartal 2007, der ligger til den positive side. Specielt salget af antidepressionsmidlet Lexapro var godt, og der blev solgt for 552,3 mio. dollar, hvilket lå lige omkring det, Jyske Bank havde ventet. Lundbeck modtager en vis procentdel af salget.

 

- Det viser, at der stadig er et godt salg af antidpressionsmidler i USA, og 552 mio. dollar i første kvatral er en pæn sjat penge. Og lige omkring det, vi havde ventet, siger Lundbeck-analytiker i Jyske Bank, Peter Andersen, til RB-Børsen.

 

Han peger dog på, at ikke det hele er rosenrødt, da patentet udløber i 2012. Og derefter er det svært at se, hvordan Lundbeck skal kunne opretholde sit amerikanske marked.

 

- De har ikke nogen pipeline på længere sigt, og det kræver opkøb, hvis det skal ændres. Men det bliver dyrt og meget svært at få partnere derovre, da Lundbeck ikke selv har nogen salgsorganisation eller produkter at komme med, siger han.

 

Jyske Bank ændrer ikke sin opfattelse af aktien, der umiddelbart efter, at Forest kom med regnskabet faldt en smule. Dog var den steget 1,5 kr. pr. aktie siden mandagens slutkurs, hvor den sluttede i 143 kr. pr. aktie.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )