Lundbeck erstatter Tryg i C20 - DONG må vente

Der var spekuleret i, om DONG ville rykke direkte ind i C20. Det bliver ikke i denne omgang.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Forsikringsaktien Tryg ryger ud af det gode børsselskab i eliteindekset C20 Cap. Til gengæld bliver der nu plads til medicinalselskabet Lundbeck, skriver Nasdaq OMX Nordic i en pressemeddelelse.

Der bliver dog - trods en stor markedsværdi - endnu ikke plads til Dong Energy, der havde første børsdag torsdag, fortæller Nasdaq.

- Dong Energy vil ikke blive en "fast entry" ind i OMX Copenhagen 20 Cap-indeks, skriver fondsbørsen i meddelelsen.

Skæringsdatoen for den traditionelle halvårlige revidering af eliteindekset var den 31. maj og dermed før Dongs notering, men selskabet havde teoretisk set mulighed for at komme ind under en særregel, der giver hurtig adgang til C20.

Men det kommer ikke til at ske, og dermed må Dong vente til tidligst december-revideringen med at komme op i det prestigefyldte selskab. Baggrunden er, at der ikke er tilstrækkeligt med frit flydende aktier noteret på børsen, oplyser Nasdaq OMX, der driver fondsbørsen i København, til Ritzau Finans.

Dong endte efter sin første handelsdag med en markedsværdi på 107,8 mia. kr. under voldsom handel. Men langt hovedparten af Dong-aktierne er ejet af den danske stat og andre storaktionærer.

Til gengæld bliver Dong Energy - ganske naturligt med en markedsværdi på mere end 100 mia. kr. - en del af Large Cap-aktierne på Nasdaq, mens energipapiret også bliver indlemmet i KAX-indekset og Nasdaqs Benchmark-indeks.

De annoncerede ændringer i C20 Cap træder i kraft den 20. juni.