Lundbeck: Amerikanske drøm lever fortsat - IR chef

 

Lundbecks amerikanske drøm er ikke lagt i graven, men derimod en spillevende strategi, der skal bane vejen for fremtiden for den danske medicinalkoncerns potentielle ny antidepressiv Lu21004.

 

- Der er mange medicinalselskaber, der ville kunne markedsføre et lægemiddel som 21004. Det er - og har altid været - en del af vores amerikanske drøm, at få etableret os selv på det amerikanske marked. Det vil sige, at en aftale kommer til at indeholde, at Lundbeck beholder co-promovereings-rettighederne - altså at vi samme med en partner skal markedføre produkterne. Så vi går efter, at vi selv kan etablere os samtidig, siger Lundbecks IR chef, Jacob Tolstrup, til RB-Børsen.

 

Medicinalkoncernens største problem - patentudløb på koncernens vigtigste medikament Cipralex/Lexapro i løbet af de kommende fem til syv år, arbejdets der intenst på.

 

- Vi undersøger markedet for opkøbsmuligheder, og vi ser efter licenser på specielt sen-faseprojekter. Der er muligheder, men tit er det dyrt. Og ofte er det også for dyrt. Så samtidig forsøger vi af accelerere vores egne lægemiddelkandidater - heriblandt 21004, lyder det fra Jacob Tolstrup. Han venter, at Lundbeck kan annoncere et partnerskab i den forbindelse i andet halvår.

 

- Og efter en partneraftale venter vi at kunne offentliggøre data fra det store fase II studie, der kører, siger IR chefen.

 

Den ultimative løsning på patentproblematikken og den yderst "tynde" pipeline - en lukning af virksomheden - har end ikke været på dagsordenen.

 

- Det er ikke en mulighed, vi har overvejet. Vi mener, vi kan skabe større værdi ved at gå en anden vej, siger Jacob Tolstrup

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )