Lundbeck-aktionærer jubler efter data med depressionsmiddel (NY)

 

Så kom der endelig lidt gode nyheder til investorerne i den trængte medicinalkoncern Lundbeck. Selskabet kunne tirsdag offentliggøre særdeles positive data med et nyt middel mod depression, og det fik omgående aktien til at stige med godt 8 pct.

 

Lundbecks nye data fra fase II-studiet med depressionsmidlet Lu AA21004 viser ifølge administrerende direktør Claus Bræstrup "knivskarpe effekter" mod depression, og derfor vækker resultaterne glæde i den ellers pressede medicinalkoncern.

 

- De her resultater er tæt på at være sindssygt vigtige. Studiet viser, at vi har knivskarpe effekter mod depression både på den lille og den høje dosis. Med andre ord er det det, der i fagsproget hedder robuste gode data, siger Claus Bræstrup til RB-Børsen.

 

Claus Bræstrup oplyser, at selskabet med de positive resultater fra fase II nu er klar til at igangsætte et fase III-forsøg med over 1000 patienter inden for "nogle måneder".

 

Lu AA21004 er et af de udviklingsstoffer i pipelinen, der er længst fremme, og internt i selskabet er der store forventninger til lægemiddelkandidaten, der skal være arvtager efter storsællerten Cipralex, der rammes af patentudløb fra 2012.

 

- Det kræver selvfølgelig, at der ikke sker ulykker undervejs, men med det vi ved nu, så er det her afløseren til Cipralex, siger Claus Bræstrup.

 

Ifølge Lundbecks tidsplan skal lægemidlet være klar til salg i 2011.

 

Sydbanks medicinal-analytiker ser også lysere på Lundbeck efter offentliggørelsen af de nye data.

 

- Vi må gå ud fra, at det nye stof har en effektiv profil, der adskiller det fra de tidligere produkter, så der reelt er tale om en tredje generation efter Cipramil og Cipralex, siger Rune Majlund Dahl.

 

Han tilføjer, at det stadig er forbundet med stor usikkerhed, om midlet når frem til markedet til tiden, da denne type projekter ofte rammes af forsinkelser.

 

Med lidt under en time tilbage af dagens handel, blev Lundbeck-aktien handlet til 154,50 kr. - en stigning på godt 8 pct. sammenlignet med mandagens lukkekurs.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )