Lundbeck-aktien stiger markant og Mærsk-aktien styrtdykker

Det er de store selskabers dag i dag, hvor både Mærsk, Lundbeck, Carlsberg og DSV har leveret regnskab. Det kan ses på aktiehandlen.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnskabsaktuelle Lundbeck har lagt sig i førertrøjen på fondsbørsen i onsdagens tidlige handel. Medicinalaktien stiger med 13,2 pct. 15 minutter efter åbningen.

Lundbeck fremlagde onsdag morgen sine tal for fjerde kvartal 2015 og varslede i forbindelse med regnskabet en noget højere indtjening end forudset i 2016. Samtidig var salget af nøgleprodukter bedre end ventet.

I den modsatte ende finder man Mærsk, hvor B-aktien efter ti minutters handel var faldet knap ni pct. Efter 15 minutter havde den genvundet lidt og lå på et fald på cirka 6 pct.

Det er de lave oliepriser, der satte spor i A.P. Møller-Mærsks regnskab for 2015, som blev offentliggjort onsdag. Oliepriserne truer ikke kun indtjeningen i Mærsk-koncernens olieforretning, men også flere af selskabets andre forretningsområder, herunder skibsfragten.

Og med udsigt til, at afregningsprisen på olie vil være lav en rum tid endnu, har mange investorer tilsyneladende valgt at hoppe ud af aktien.

Carlsberg, der ligeledes leveret et regnskab i dag, stiger knap to pct. og sidste af de store danske regnskabsaktuelle selskaber er DSV, der buldrer afsted med en stigning på 3.60 efter 15 minutters handel.

C20 genfinder lidt af det tabte efter en skidt mandag og tirsdag, og stiger onsdag 1,2 pct.