Lundbeck-aktien brager i vejret på Schultz-effekt

Aktionærerne i Lundbeck kan gnide sig godt og grundt i hænderne over, at selskabet onsdag morgen udnævnte den tidligere Novo-kronprins Kåre Schultz som ny topchef. Aktien brager i vejret.

Foto: Nikolai Linares. Lunbeck-aktien oplever kraftig medvind onsdag formiddag i kølvandet af ansættelsen af Kåre Schultz som ny topchef.
Læs mere
Fold sammen

Lundbecks aktie brager onsdag morgen i vejret i kølvandet af nyheden om ansættelsen af den tidligere Novo-topfigur Kåre Schultz som ny topchef.

I den tidlige handel steg aktien med omkring 22 pct., mens aktien en lille time senere blev handlet lidt lavere, men dog omtrent 13 pct. over tirsdagens lukkekurs.

Hos Sydbank er Lundbeck-analytiker Søren Løntoft Hansen ikke bange for at give Kåre Schultz en stor del af æren for, at aktionærerne i den Valby-baserede medicinal-koncern har haft en helt forrygende onsdag formiddag.

 

»Der er helt sikkert tale om en Kåre Schultz-effekt her. Lundbeck har virkelig lavet et scoop med at hente ham. Han har lavet nogle fantastiske resultater i Novo Nordisk og kender investor-kredsen i forvejen. De investorer, som kigger på Lundbeck, kender Kåre Schultz rigtig godt fra hans tid i Novo Nordisk. I investorkredse giver det en sikkerhed, at der kommer en mand til, som har de kompetencer, som Kåre Schultz er kendt for at have,« siger Søren Løntoft Hansen.

Også fra udlandet bliver der sendt ros i retning af Kåre Schultz. Det amerikanske finanshus Jefferies understreger i en analyse, at Schultz bringer stor erfaring og viden ind i Lundbeck både i forhold til driften og den kommercielle del. Samtidig er analytikerne i Jefferies begejstrede over, at Kåre Schultz tidligere har været i spil til stillingen som topchef i Novo Nordisk.

 

Kåre Schultz tiltræder i sit nye job i Lundbeck den 20. maj.