Lufthansa-aktien daler efter pludseligt farvel til finansboss

Aktien i Lufthansa er faldet, efter at det tyske flyselskab overraskende har meddelt, at selskabets finansdirektør, Simone Menne, forlader koncernen.

Foto: DANIEL ROLAND.
Læs mere
Fold sammen

Simone Menne, der fylder 56 til oktober, fratræder sin stilling 31. august for at "kunne forfølge personlige karrieremuligheder", oplyser Lufthansa i en pressemeddelelse.

Hun har været bestyrelsesmedlem og haft finansområdet som ressort siden 2012, men allerede sidste år meldte Simone Menne ud, at hun ønsker at blive topchef for et af det tyske børsindeks DAX30's selskaber.

Fratrædelsen kommer pludseligt, og investorerne lader til at begræde den - hvilket tilsyneladende også er grunden til at Lufthansa-aktien daler, lyder vurderingen fra Gerald Khoo, der er analytiker i Liberium Capital Limited.

- Der var ingen indikation af, at dette ville ske. Hun er velafholdt af investorerne. De vil ønske at få at vide, hvad der er sket, og hvorfor det er sket nu. Det er usædvanligt, når man tager Lufthansas historik med planlagte generationsskifter i betragtning, vurderer Gerald Khoo over for Bloomberg News.

Aktien falder med 4,3 pct. til 11,47 euro på børsen i Frankfurt.