Lindø skal være lille værft

Lindøværftet skal på skrump. Kæmpeværftet skal deles op, og de enorme arealer skal lejes ud til anden tung industri.

Læs mere
Fold sammen
Det vil forhåbentlig skabe job til de medarbejdere, der fremover ikke vil være brug for på selve værftet. Sådan lyder beslutningen fra Lindøværftets bestyrelse, der har holdt møde onsdag.

- Vi vil fortsat have et skibsværft, men det medfører, at en del af produktionen på Lindø omlægges fra skibsbygning til alternativ anvendelse af mandskab og produktionsapparat. Vi ønsker at bevare et skibsværft på Lindø, og derfor har vi vedtaget en forretningsmodel, der er kreativ og fremadrettet, men også realistisk og nødvendig, siger værftets bestyrelsesformand, Lars-Erik Brenøe.

Omlægningen sker, efter at markedet for store nybyggerier er gået fuldstændig i stå. Fremover skal der produceres mindre skibe, for eksempel roro-skibe og skibe til offshore-industrien, mens for eksempel stålvirksomheder og anden tung industri vil få tilbud om at leje sig ind på Lindøs arealer ved Munkebo. Meningen er så, at de ansatte, der ikke får arbejde på det reducerede værft, vil kunne få beskæftigelse hos de virksomheder, der måtte leje sig ind.

Mange havde ventet meldinger om store fyringsrunder på værftet, men det er slet ikke nævnt i pressemeddelelsen. Lindø har da også ordrer frem til udgangen af 2010, og samtidig har værftet naturlig afgang på et par hundrede personer om året. Hvor mange medarbejdere, der bliver brug for på det nye, lille Lindø, ønsker ledelsen ikke at oplyse.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )