Lindø har identificeret 30 mulige lejere

Lindøværftet ved Odense er hjerte- og smertensbarnet i A. P. Møller - Mærsk-familien, og blødende bundlinjer i selskabet har ført til en ændret strategi, hvor man vil udleje dele af værftet til andre selskaber.

Foto: Scanpix
I den forbindelse har konsulenter identificeret op til 30 mulige lejere, der kunne have glæde af at benytte sig af faciliteterne. Det skriver shippingavisen Lloyd's List, der spekulerer i, at det eventuelt kunne være stål- og vindmølleproducenter.

Lindø-direktør Finn Buus Nielsen siger til avisen, at værftet har været i dialog med såvel store som små selskaber efter beslutningen om at ændre fokus blev taget, men han vil ikke kommentere mere konkret. Man lader sig ikke begrænse af tidligere erfaringer, lader direktøren forstå, og han hentyder også til, at der kan være muligheder inden for skibe til installation og vedligeholdelse af havvindmøller.

- Hvis vi får ordren, så kan vi tiltrække folk med viden. Jeg ser det ikke som noget problem. Hvis vi har lyst til at gå mod vindinstallationsskibe, kræver det også viden, og vi kan gøre det, siger Finn Buus Nielsen til Lloyd's List.

RB-Børsen