Lindø blødte i første halvår

Kæmpetab og udsigt til yderligere underskud på Odense Staalskibsværft efter et halvår, der endte med en dødsdom til værftet.

Odense Staalskibsværft, hvis hovedaktivitet er skibsbygningen på det lukningsdømte Lindøværft, tabte 412 mio. kr. i årets første seks måneder, en alvorlig forværring i forhold til samme periode i 2008, hvor tabet var 172 mio. kr.

Tilbagegangen skyldes ikke mindst, at man af regnskabstekniske grunde har måtte tage en række nedskrivninger i første halvår.

Dermed sættes der en tyk streg under det økonomiske grundlag for sidste uges beslutning om, at Lindøværftet afvikles i takt med, at de sidste skibe i ordrebogen bliver bygget færdige. Det ventes, at det sidste skibs leveres fra Lindø i 2012 – i øvrigt en fregat til det danske Søværn.

Lindøværftet har været en økonomisk møllesten om halsen på A.P. Møller – Mærsk de seneste fem år. Trods fyldte ordrebøger har værftet samlet tabt mere end 3 mia. kr. i perioden og med udsigt til få nye ordrer, traf værftsbestyrelsen i forrige uge beslutningen om at lukke værftet, som blev etableret af A.P. Møller –stifter Arnold Peter Møller tilbage i 1918.