Lindeløv troede bank stod bag Parkens aktieopkøb

Det kom bag på Flemming Lindeløv, tidligere direktør i Carlsberg og bestyrelsesmedlem i Parken, at Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup selv stod bag Parkens opkøb af egne aktier. Han forventede, at man havde givet opgaven til en bank.

Foto: Christian Als.
Læs mere
Fold sammen

Parken opkøbte i 2007 og 2008 for millioner kroner af egne aktier. Bankerne FIH og Capinordic handlede aktierne på vegne af Parken, men kun når de fik besked af daværende adm. direktør Jørgen Glistrup.

Den form for involvering i køb af egne aktier havde daværende Parken-bestyrelsesmedlem Flemming Lindeløv aldrig tidligere set. Lindeløv havde forinden blandt andet været adm. direktør i Carlsberg og bestyrelsesformand i Lundbeck.

Mandag var Flemming Lindeløv indkaldt som vidne af Anklagemyndigheden i sagen om kursmanipulation i Parken, hvor blandt andet Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup er tiltalt.

Han fortalte, at han var overrasket over, at Parken ikke havde udliciteret styringen af sit opkøbsprogram til en ekstern bank.

»I starten troede jeg, at man gav opgaven til en bank. Så var man i hvert fald sikker på, at insider-reglerne ikke ville blive overtrådt.«

»Blev der ført kontrol med Jørgens (Glistup,red.) køb af egne aktier?« spurgte Anklagemyndigheden.

»Kun gennem revisor. Der var ingen løbende kontrol.«

Flemming Lindeløv fortalte, at han fra sin tid i Lundbeck og Carlsberg var vant til, at man benyttede et armlængdeprincip, som betød, at virksomhederne ikke selv havde indflydelse på aktieopkøbet. Derfor troede han i sine første år som medlem af Parken-bestyrelsen, at dette princip også gjorde sig gældende i Parken.

Det var først da han i november 2009 udtalte til Berlingske, at Parken ikke selv stod for opkøbet af aktier, at Flemming Østergaard gjorde ham opmærksom på, hvordan opkøbet i praksis fungerede.

Flemming Lindeløv sad i Parkens bestyrelse fra 2005 til 2010. Fra slutningen af 2008 var han formand for bestyrelsens revisionsudvalg, og mange af de dokumenter, der er blevet præsenteret i sagen, har Lindeløvs underskrift påført nederst.

Jørgen Glistrup, Flemming Østergaard, Parken, FIH Erhvervsbank samt to navneforbudsbeskyttede personer er tiltalt i sagen om kursmanipulation. De nægter sig alle skyldige.