Lindblad støvsuger milliardær-vens konkursbo

Den nu tidligere Capinordic-direktør Lasse Linblad har købt massivt op i samarbejdspartneren Peter Forhchammers konkursbo, til trods for at hans forhenværende arbejdsgiver havde penge til gode.

Lasse Lindblad (stort billede) har haft råd til at gå på opkøb i forskellige selskaber, og blandt andet har han overtaget Peter Forchhammers ville i Virum. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til trods for store tab i 2008 har det ikke forhindret den mangeårige Capinordic-direktør Lasse Lindblad, der mistede sit job i forgårs, at købe op hos milliadær-vennen Peter Forchhhammer til favorable priser.

Forhchammers investeringsselskab Synerco gik nemlig konkurs, da finanskrisen for alvor begyndte at rulle, og der så Lasse Lindblad sit snit til at overtage en række af den tidligere milliardærs aktiviteter.

Lasse Lindblads tidligere arbejdsgiver finanshuset Capinordic, som han selv har bygget op fra bunden, har ellers flere tilgodehavender hos Forchhammer, og flere af handlerne foregik til så gunstige priser, at Synercos kuratorer med advokat Troels Tuxen fra Bech Bruun gennem længere tid har forsøgt at få handlerne omstødt.
Det fremgår af bogen »Milliardærklubben«, der er skrevet af Berlingske-journalisten Birgitte Erhardtsen.

Købt billigt

Truels Tuxen bekræfter imidlertid over for Berlingske Business, at kuratellet nu definitivt har droppet at få omstødt de mange handler.

»Da ingen af kreditorerne har haft indvendinger, er aftalerne med Lasse Lindblad nu indgået,« siger han.

Blandt de ting, som Lasse Lindblads private firma DKA Consult har købt af Peter Forch­hammer er en stor ejendom i Virum, der indtil for nylig var hovedsæde for Forchhammers krakkede investeringsselskab.

Derudover har den nu forhenværende Capinordic-boss også købe Forchammers aktier i deres fælles selskab, Lindforch Invest, der ejer størstedelen af det skandaleramte First North-firma Nanocover. Samtidig har Lasse Lindblad og DKA Consult, der tabte over 200 mio. kr. i seneste regnskabsår, også købt Synercos aktier i det polske selskab Polinvest.
Kuratorerne mente ellers, at de handler var foretaget til langt under markedspris, men siden kreditorerne nu har accepteret handlen, kan Lasse Lindblad koncentrere sig om at drive sine nyerhvervede selskaber videre.

En god forretning

Lasse Lindblad understreger over for Business.dk, at han har købt alle de nævnte aktier til en markedspris, hvor han selv og kuratorerne har gjort en god forretning.
For på trods af, at Forchhammers aktiviteter fik det uhyre svært under finanskrisen hæfter han sig ved, at der er et stort potentiale i de virksomheder, han nu har overtaget.
»Peters aktiviteter var svære i en krise, fordi ingen af dem genererede penge. I stedet krævede det penge at holde dem kørende, og det er svært i et marked, hvor der ikke er likviditet. Men jeg mener, jeg har gjort en god forretning, for når markedet vender, vil der igen være et stort potentiale,« fastslår Lasse Lindblad.