Lille styrkelse af yen i stille marked

Bevægelserne på de internationale valutamarkeder er få og små mandag morgen.

Foto: KAZUHIRO NOGI. Shinzo Abes valgsejr vil give premierministeren markant friere hænder til at gennemføre sine økonomiske reformer.
Læs mere
Fold sammen

Yen styrkes en anelse efter søndagens valgsejr til premierminister Shinzo Abe, der giver den nuværende regering flertal i begge parlamentskamre i Japan.

Euro koster mandag morgen 1,3155 dollar og 131,45 yen, mens dollar står i 99,90 yen. Fredag ved 17-tiden kostede en euro 1,3140 dollar og 131,70 yen, mens dollar samtidig kostede 100,30 yen.

Den japanske premierminister, Shinzo Abe, vandt en overbevisende sejr i søndagens valg til Overhuset i det japanske parlament. Det Liberaldemokratiske Parti (LDP) vurderes at have vundet et stærkt flertal i parlamentet, efter at LDP løb af med 65 ud af de 121 pladser.

Resultatet vil give Shinzo Abe markant friere hænder til at gennemføre de økonomiske reformer - kaldet "Abenomics" - der er en kombination af en ekstremt lempelig pengepolitik, flere offentlige investeringer og strukturelle reformer.

- I slutningen af ​​sidste uge gav markedet udtryk for bekymring over Abes kontrol med begge kamre og den potentielt mere nationalistiske politik, der kan udvikle sig som et resultat heraf. Omfanget af øget spænding mellem Japan og landets vigtigste handelspartnere i regionen vil være en øget drivkraft for aktiemarkedet og dermed også valutamarkedet, siger valutastrateg Robert Rennie fra Westpac Banking Corp i Sydney til Bloomberg News.

Fra G20-mødet i Moskva kom der lørdag en gentagelse af den tidligere beslutning om, at de respektive lande skal bevæge sig hurtigt i retning af markedsbaserede valutakurser og undgå valutakurs-devalueringer.

- Fremtidige ændringer af de pengepolitiske parametre vil fortsat blive nøje kalibreret og klart kommunikeres, fremgår det af erklæringen, som blev udstedt efter finansministrene og centralbankcheferne afsluttede de to dages forhandlinger.