Lille plus bidrager til positiv europæisk aktie-uge

En lille stigning fredag eftermiddag er medvirkende til at de europæiske aktier ser ud til at slutte med fremgang for ugen som helhed.

Læs mere
Fold sammen

Det brede Stoxx 600-indeks ligger fredag ved 15.15-tiden 0,1 pct. højere omkring indeks 323 og er dermed steget 0,9 pct. i denne uge. Indekset er i det højeste niveau, siden før finanskrisen rigtig viste sit grimme ansigt. Indekset har ikke været højere siden maj 2008.

- Med aktier tæt på de højeste niveauer kan der være behov for at trække vejret. Derfor kan vi godt se markederne falde en smule i de kommende uger, før det igen går op, siger aktiehandler hos De Pury Pictet Turrettini Karim Bertoni til Bloomberg News.

I indeksets top ligger Alcatel-Lucent, der producerer udstyr til teleindustrien. Aktien stiger små 5 pct. til knap 3 euro. Selskabet fremlagde regnskab torsdag og får positive analytikerkommentarer fredag.

Danske Vestas kan også klemme sig ind i top fem. Aktien ligger fjerdehøjest efter en stigning på 3,2 pct. til 152 kr. Aktien afleverer regnskab i næste uge.

Det engelske ingeniørselskab Meggitt falder mest efter at have revideret fremtidsudsigterne i nedadgående retning. Hele 11 pct. barberes der af aktien, som nu koster 508,50 pence.

Royal Bank og Scotland falder næstmest, efter at banken har forudsagt, at der kommer et underskud i år som følge af øgede nedskrivninger. Aktien koster 342 pence efter et fald på 6,3 pct.

Renault i Frankrig falder 4 pct. til 61,85 euro, efter at selskabets japanske partner, Nissan, har nedjusteret forventningerne til hele året.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk