Lille fald på stille aktiefredag

Aktierne på fondsbørsen i København ligger blandet og med relativt små udsving fredag ved middagstid, og den samlede tendens er et lille fald.

Læs mere
Fold sammen
C20 Cap-indekset ligger omkring 11.45-tiden til et marginalt fald på 0,05 pct. til 585,52. Det er en lidt mildere nedgang end i resten af Europa, hvor de toneangivende indeks viser fald på op imod 0,6 pct.

For A.P. Møller - Mærsk starter dagen godt med en stigning på omkring 1 pct. til begge aktier, så B-aktien nu er i kurs 43.600. Den ugentlige offentliggørelse af data fra Shanghai Shipping Exchange vil afsløre, hvor stor en del af ratestigningerne på Asien-Europa-ruterne fra den 1. juli, der stadig hænger ved.

De seneste to uger har dog vist ratefald, så flere rederier, herunder Maersk Line, har varslet nye prisløft fra 1. august.

Kæmpebanken Citigroup har hævet sin anbefaling af Nordea-aktien til "køb" fra tidligere "neutral". Samtidig ryger kursmålet et nøk i vejret til 10,50 euro per aktie fra tidligere 9,25 euro. Det skriver Reuters ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Nordea-aktien stiger 0,5 pct. til 70,50 og fortsætter dermed den gode trend, der blev sat i gang med onsdagens halvårsregnskab, der ifølge analytikere viste en stabil og solid bank.

For den evigt-volatile Vestas-aktie kommer der vigtige sektornyheder, når konkurrenten General Electric fra USA aflægger regnskab klokken 12.30. Fokus kommer til at være på ordreindgangen, da der de seneste måneder har været tegn på, at investeringsniveauet er ved at trappe en smule op inden for vindindustrien i USA. Vestas ligger indtil videre 0,6 pct. højere i 94,85 kr.

FLSmidth har dagen efter kurslussingen i kølvandet på Atlas Copco-regnskabet torsdag fået yderligere sektornyt fra hinsidan. Konkurrenten Sandvik kom med regnskab fredag morgen, og resultaterne var nogenlunde som ventet.

Sandvik fik et overskud før skat på 2466 mio. skr., hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af svenske SME Direkt havde ventet et overskud på 2415 mio. skr. Minedivisionen leverede et overskud på driften på 1153 mio. kr., hvilket svarer til et fald på 36 pct. fra andet kvartal 2012.

FLS-aktien dykker 0,2 pct. til 270,90 kr.

Bunden af C20-indekset udgøres af defensive aktier som William Demant, Novozymes, GN Store Nord og Coloplast, der alle falder omkring 1 pct.

Uden for eliteindekset skal Matas-aktien til at stå på egne ben på fondsbørsen, da stabiliseringsperioden efter børsnoteringen er blevet afsluttet. Det oplyser Matas om i en fondsbørsmeddelelse.

Morgan Stanley var stabiliseringsagent i forbindelse med udbuddet og noteringen af Matas-aktier, og storbanken har tre gange været med til at holde aktiekursen oppe. Der er tale om datoerne 3., .4. og 5. juli, hvor Morgan Stanley har købt aktier til omkring noteringskursen på 115 kr. per aktie. Stabiliseringsperioden afsluttes før tid, da den var sat til at udløbe 26. juli. Matas-aktien stiger 0,4 pct. til 123,50 kr.

/ritzau/FINANS