Lille bankaktie tager mystisk spring

Mens der er ganske små bevægelser i de største danske aktier frem mod juleferien, er der anderledes fart over feltet hos Hvidbjerg Bank, hvis aktie stiger over 30 pct. fredag eftermiddag.

Der har ikke været nogen nyheder fra banken, som normalt lever et meget stille liv på fondsbørsen, til at forklare den markante fremgang, og Ritzau Finans har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra banken.

Aktien stiger helt præcist 31,3 pct. til 65 kr., og Hvidbjerg Bank er dermed den mest stigende af alle aktier på det danske marked. Der er i løbet af fredagen handlet 2170 aktier, hvilket er omkring 60 pct. over gennemsnittet de seneste 30 dage.

Hvidbjerg Banks seneste regnskab, der blev offentliggjort i starten af november, viste en nogenlunde flad udvikling i resultaterne.

Banken kunne fremvise et overskud før skat på 10,6 mio. kr. for de første ni måneder af 2016, hvilket var omkring 300.000 kr. lavere end i samme periode af 2015.

Hvidbjerg Bank har hovedsæde på halvøen Thyholm, der ligger i Limfjorden. Banken har med fredagens stigning en markedsværdi på 109,2 mio. kr.