Lille aktiestigning i farvandet

De små udsving havde overtaget i C20-indekset, som over middag lå marginale 0,1 pct. højere i rekord 447,99.

På den udenlandske scene var der mere action, da den amerikanske Intel-konkurrent AMD, tyske softwaregigant SAP AG og franske detailgigant Carrefour fik kurssmæk efter nedjusteringer. Investorernes tro på aktiemarkederne var dog med til at holde de europæiske indeks såvel, som det danske C20 indeks ganske tæt på en nulløsning. Et fortsat pres på oliepriserne understøttede kurserne.

Novo Nordisk fik fredag løftet sit kursmål af Bear Sterns til 540 kr. pr. aktie fra tidligere 435 kr., skrev European Marketscope. Novo faldt 0,6 pct. i kurs 476. Torsdag kom Novo Nordisks amerikanske insulinaktiviteter i fokus, idet avisen The New York Times skrev, at 11 amerikanske guvernører har bedt den amerikanske sundhedsstyrelse (FDA) om at lette vejen for salget af generisk insulin. Årsagen er, at guvernørerne vil have sænket staternes omkostninger til insulin.

- Artiklen viser, at presset er steget med den øgede opbagning blandt guvernørerne, udtalte aktieanalytiker Henrik Simonsen fra Enskilda til RB-Børsen. Risikoen for en generisk konkurrent på insulinmarkedet ligger dog nogle år ude i fremtiden, og den amerikanske sundhedsmyndighed, FDA, er tilbageholdende grundet lægelige og juridiske årsager.

Vestas lå 0,4 pct. højere i kurs 239,3. Den danske vindmøllegigant har fået en ordre i Chile. Vestas skal levere 10 stk. såkaldte V80 vindmøller på 2 megawatt.

- Chile er et nyt marked, hvor regeringen har besluttet, at der over de kommende år skal opføres vindmøller med en samlet ydelse på 500 megawatt. Vestas har fået de første ordrer nogensinde i Chile, og vi er de første, der får foden ind på de chilenske marked, sagde adm. direktør for Vestas Mediterranean West Ebbe Funk til RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsks oliedivision, Mærsk Olie & Gas, havde et knapt så godt olieår i Nordsøen. Produktionen i 2006 faldt 6 pct. i forhold til sidste år, viser en ny opgørelse. Dansk Undergrunds Consortiums, som APM ejer 39 pct. af, 14 oliefelter i Nordsøen producerede i 2006 106 mio. tønder olie, mens den samlede produktion i 2005 var på 113 mio. tønder. Mere positivt for APM var nyheden om, at den fortsat faldende oliepris giver APM lavere brændstofpriser i shippingdivisionen Maersk Line. APM blev handlet 0,9 pct. højere i kurs 54.700.

Medicinalselskabet Lundbeck fik også lidt opmærksomhed fredag, da Danske Equities fastholdt sin "køb" anbefaling af Lundbeck op til regnskabet fra den amerikanske samarbejdspartner Forest Labs. Lundbeck faldt 0,3 pct. til kurs 157.

Sanistål meddelte torsdag, at VVS-engros selskabet har opkøbt beslagvirksomheden Carl F, og det afslører at der er tale om en attraktiv aktie. Det vurderede Danske Equities. Finanshuset ændrer anbefalingen af Sanistål-aktien til "køb" fra "hold" med et tilhørende kursmål på 1077 kr. Sanistål lå 3,7 pct. højere i kurs 990.

Elektronikproducenten GPV nedjusterede forventningerne til 2006/07 grundet produktionsproblemer i printkort-divisionen.

Resultatet ventes nu, at blive marginalt positivt mod før 30 mio. kr. tidligere. GPV blev sendt i brædderne og faldt 16,8 pct. til kurs 316.

RB-Børsen