Let positivt aktiemarked i vente

Det danske aktiemarked indikeres at åbne let positivt tirsdag på den dag, der er uden større selskabsspecifikke nyheder. Bankerne og forsikringsselskaberne kan blive påvirket af nyt fra vores nordiske broderlande, hvor Swedbank og Gjensidige har leveret tal for andet kvartal.

Futuresmarkedet, der lader investorer spekulere i fremtidige indeksniveauer, indikere en marginal positiv start på dagen, efter at de amerikanske indeks steg en smule og en blandet udvikling i den asiatiske handel. Tirsdag er uden de helt tunge nøgletal fra hverken USA og Europa, omend regnskaber fra giganter som Coca-Cola, Johnson & Johnson og Goldman Sachs senere på dagen kan påvirke udviklingen.

Selskabsspecifikt har Vestas fået et salgsanbefaling færre. Det er dog fordi Bernstein har droppet dækning af aktien. Finanshuset lukkede ned med anbefalingen "underperform". Af de analytikere, der har indrapporteret anbefaling og kursmål til Bloomberg, har otte en købsanbefaling, seks har en neutral-anbefaling, og 10 anbefaler et salg. Det gennemsnitlige kursmål er på 58,55 kr. mens aktien mandag lukkede i 93,40 kr.

FLSmidth og selskabets minekolleger har fået en skæv nyhed tirsdag morgen, da verdens tredjestørste guldproducent, Anglogold, har nedjusteret sine forventninger til 2013. Anglogold venter nu at producere 4 til 4,1 mio. troy ounce guld mod tidligere 4,1 til 4,4 mio. Samtidig øjnes en nedskrivning på 2,2 til 2,6 mia. dollar.

Der ud over har FLSmidths nye topchef, Thomas Schulz, været i pressen og sige, at han ser plads til forbedring af de danske rammevilkår, ikke mindst når det kommer til eksportstøtte.

Genmabs aktionærer kan glæde sig over, at Den amerikanske føderale appeldomstol har afvist anmodningen fra Genentech og Biogen Idec om en ny høring i sagen om patentkrænkelse vedrørende Genmabs Arzerra. Afgørelsen kan dog ankes.

Genentech og Biogen Idec anlagde oprindeligt sagen i 2010, idet de mente, at Arzerra krænkede et patent, som dækker metoder til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) med CD20 antistoffer. GSK afviste påstanden om krænkelse og hævdede, at patentet var ugyldigt og ikke kunne håndhæves.

Nyhedshungrende handlere kan tirsdag skele til Norge og Sverige for at finde indikationer på, hvordan det står til i bank- og forsikringsverdenen.

Swedbank skuffede markedet med sit resultat for andet kvartal, hvor banken kom ud med et nettooverskud på 1592 mio. skr., mod ventet 1743 mio. skr. ifølge SME Direkts medianestimat. Resultatet var dog tynget af nedskrivninger på aktiver og renteindtægterne var bedre end ventede.

De svigtende tal på bundlinjen kommer på trods af, at nettorenteindtægterne løb op i 5409 mio. skr. Her havde analytikerne ventet, at tallet endte på 5314 mio. skr.

Kreditnedskrivningerne i andet kvartal landede på 88 mio. skr., hvilket var noget lavere end de ventede 200 mio. skr. Men dertil kommer nedskrivninger på immaterielle og materielle aktiver på henholdsvis 170 og 202 mio. skr., som tynger regnskabet.

- Lunkne resultater er sandsynligvis ikke tilfredsstillende for markedet for en bank, der handler til det dobbelte af sin bogførte værdi. Vi har set to sæt fornuftige regnskaber fra nordiske banker, hvor SEB var specielt gode. Både DNB og SEB åbnede pænt efter deres regnskaber men faldt dagen igennem, skriver Société Générale i en kommentar til regnskabet.

Det norske forsikringselskab Gjensidige, der også er aktiv i Danmark, måtte som Swedbank skuffe markedet med sin bundlinje. Selskabet fik et resultat før skat på 1077 mio. nkr. mod ventet i markedet ifølge SME Direkt 1125 mio. nkr. Præmieindtægterne fra skadesforretningen var dog bedre end ventede på 4647 mio. nkr. mod estimeret 4539 mio. nkr. Combined ratio landede på 90,3 mod ventet 88,8.

Resultatet i forsikring var dog belastet med 113,4 mio. nkr. vedrørende skader forårsaget af oversvømmelser.

/ritzau/FINANS